Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:13

Π. Πέρκα για τα νοσοκομεία: Ακόμα ένα σχέδιο της καταστροφικής κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Φλώρινα και τη Δυτ. Μακεδονία

Τις τελευταίες μέρες διακινούνται δημοσιεύματα στον περιφερειακό τύπο της Δυτικής Μακεδονίας που αναφέρουν ότι ο Δήμος Κοζάνης παρέλαβε μελέτη εταιρίας, η οποία προτείνει την μετατροπή των υφιστάμενων

Νοσοκομείων σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας (βραχεία νοσηλεία) με παράλληλη δημιουργία Τριτοβάθμιου Περιφερειακού Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας. Προτείνεται η μείωση των κλινών όλων των Νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας και συγκεκριμένα, του Νοσοκομείου Φλώρινας από 132 σε 86 κλίνες (47 φυσικής αποκατάστασης – 39 ημερήσιας νοσηλείας) και μείωση των γιατρών του από 47 σε 39 και του νοσηλευτικού προσωπικού από 132 σε 86, ώστε το υπόλοιπο προσωπικό να στελεχώσει τη νέα τριτοβάθμια μονάδα υγείας. 

Κανείς δεν θα διαφωνούσε στη δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Τριτοβάθμιου Περιφερειακού Νοσοκομείου που θα τοποθετούνταν στο μέσο της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετεί πρακτικά όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κανείς δεν θα διαφωνούσε με νέες προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού για την στελέχωσή του, αφού πρώτα θα καλύπτονταν οι ανάγκες των Γενικών Νοσοκομείων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Κανείς δεν θα διαφωνούσε στη δημιουργία νέων εξειδικευμένων κλινικών που δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στην Περιφέρειά μας, χωρίς όμως να καταργούνται αλλά αντιθέτως να ενισχύονται οι υπάρχουσες στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής. 

Με το ξήλωμα όμως του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας είναι σίγουρο ότι διαφωνούν όλοι. Εν μέσω πανδημίας ο δήμαρχος Κοζάνης ξεπερνώντας τα όρια αρμοδιότητάς του, με παραγγελία «μελέτης»,  προδιαγράφει την υποβάθμιση του ΓΝΦ.  

Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για «ευσεβή» πόθο του Δημάρχου ή αν λειτουργεί ως λαγός ενός κεντρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που άλλωστε συνηθίζει αιφνιδιαστικά να ξηλώνει δομές από την Φλώρινα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν καταστροφικό σχεδιασμό που διακυβεύει τη λειτουργία του ΓΝΦ και κατ’ επέκταση την υγεία των πολιτών της περιοχής μας. 

Άραγε η εν λόγω μελέτη υπολόγισε τον κρίσιμο χρόνο για να φτάσει ένα επείγον περιστατικό στην Κοζάνη, συμπεριέλαβε στα δεδομένα της τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και την συλλογική απαίτηση για αναβάθμιση του ΓΝΦ; Αντί λοιπόν να έχουμε νέες προσλήψεις, προτείνεται η μείωση του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού για να ανακατανεμηθεί στη ‘νέα’ δομή.. 

Αυτός ο σχεδιασμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα βρει όλη την κοινωνία απέναντι της.

Καλώ λοιπόν όλους τους φορείς, τους αιρετούς και τους πολίτες της Φλώρινας να εναντιωθούν στα σχέδια των ‘λαγών’ της καταστροφικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 12:15