Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 10:29

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνουν στην Φλώρινα

Στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας προσπαθούν να μπουν οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χθες το βράδυ την πόλη.  Πολλοί κάτοικοι υπό τον

φόβο των μετασεισμών έβγαλαν την νύκτα στα αυτοκίνητα τους ενώ άλλοι προτίμησαν τις κατοικίες των χωριών τους. Με το πρώτο φως της ημέρας είναι ορατές οι μικροζημιές ζημιές που έχουν υποστεί ορισμένα παλιά κτίρια αλλά και πολυκατοικίες με πτώσεις σοβάδων που σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αργά την νύκτα συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τις αυτοψίες των προέδρων των κοινοτήτων των στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δεν καταγράφηκαν καταρρεύσεις, ενώ οι υλικές ζημιές σύμφωνα με το μέγεθος του σεισμού δεν αξιολογούνται ως  σημαντικές. Διευκρινίστηκε και επισήμως ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ο Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε ότι «με υπευθυνότητα και συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε το φυσικό φαινόμενο» και συνέστησε στους πολίτες «να αποφεύγουν σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα στο ενδεχόμενο ενός νέου μετασεισμού και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων οργάνων της αυτοδιοίκησης».  

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας έχουν αναλάβει υπηρεσία με στόχο τον  έλεγχο όλων των δημοτικών κτιρίων και των Σχολικών μονάδων, ενώ υπάλληλοι από άλλες περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών με κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών από την Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν σήμερα στην Φλώρινα για να λάβουν μέρος στον έλεγχο των κτιρίων της πόλης.

Χθες το βράδυ ο υπουργός πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης στο πλαίσιο του συντονισμού των φορέων της πόλης συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη ενώ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος  μίλησε με τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και με υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ το ενδεχόμενο να  υπάρχουν προβλήματα με κατολισθήσεις και ζημιές εντός των ορυχείων.

πηγη: απε μπε|Σ. Κουταβας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 10:38