Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:06

Γ. Αντωνιάδης: "Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σύντομα το νομό Φλώρινας"

Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο έθεσε μια σειρά από θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νομό Φλώρινας. 

Καταρχήν έθεσε το θέμα της υψηλής ανεργίας και της μείωσης του πληθυσμού σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.  Συζήτησαν για τον κάθετο άξονα Φλώρινα-Πτολεμαΐδα, για την ειδική μοριοδότηση λόγω σεισμού που πρέπει να υπάρξει για τους απόφοιτους της Γ’ Λυκείου του νομού Φλώρινας που έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις, για τις πανεπιστημιακές Σχολές της Φλώρινας, για το νοσοκομείο Φλώρινας, για την αναστολή λειτουργίας του ορυχείου της Αχλάδας, για την ειδική ενίσχυση που πρέπει να υπάρξει για τους κτηνοτρόφους και τις μικρές επιχειρήσεις της Φλώρινας και του Αμυνταίου κ.ά. 

Ο βουλευτής ενημέρωσε παράλληλα τον Πρωθυπουργό για μια σειρά από μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο νομό Φλώρινας, όπως το αρδευτικό δίκτυο των Πρεσπών, το αρδευτικό δίκτυο Παρορίου, το αρδευτικό δίκτυο Τριανταφυλλιάς, για τις μελέτες των αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, για το νέο αναπτυξιακό νόμο που δίνει ισχυρά επενδυτικά κίνητρα στο νομό Φλώρινας, για την αποκατάσταση των ορυχείων Βεγόρας και Βεύης, τη σύνδεση της Φλώρινας με το φυσικό αέριο, την κατασκευή διυλιστηρίου στη Φλώρινα, το ενδεχόμενο λειτουργίας νέων ορυχείων (Λεβαίας, Βεύης κ.ά.). 

Ο βουλευτής προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να επισκεφτεί το νομό Φλώρινας και να συζητήσει από κοντά με τους εκπροσώπους φορέων του νομού για τα μεγάλα προβλήματα και θέματα που απασχολούν τους πολίτες και με την ευκαιρία αυτή να εγκαινιάσει κάποια από τα νέα έργα που υλοποιούνται στο νομό. Ο Πρωθυπουργός ανταπαντώντας, αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στο νομό Φλώρινας σύντομα -και σίγουρα πριν τη ΔΕΘ- και δεσμεύτηκε να συζητήσει με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού Φλώρινας για όλα τα μεγάλα θέματα του νομού. Στα θέματα που ετέθησαν, και στα οποία ο ίδιος είναι βαθύς γνώστης, διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι έχει την αμέριστη συμπαράστασή του και θα βοηθήσει άμεσα στην επίλυσή τους. Την ίδια στιγμή, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προγραμματίσουν σε συνεννόηση με το βουλευτή, σχετικές συσκέψεις με συναρμόδιους υπουργούς για να εξεταστούν όλα τα θέματα που έθεσε ο βουλευτής στον Πρωθυπουργό.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:09