Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 13:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας στηρίζει το Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, χαιρετίζει, στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία των φορέων της πόλης μας για τη διοργάνωση ενός μεγάλου Παμφλωρινιώτικου Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 05/10 και ώρα 17:00, στην

Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας.  

Εξαιτίας της ακρίβειας Μητσοτάκη που έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και της  αποτυχημένης ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης με αποκορύφωμα τη βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση, η περιοχή μας καταγράφει αλλεπάλληλες αρνητικές πρωτιές στην ανεργία και την ενεργειακή φτώχεια αποτελώντας πια έρμαιο της αποεπένδυσης σε όλα τα επίπεδα. 

Η Φλώρινα ως περιοχή υπό μετάβαση, σφυροκοπείται από άστοχες πολιτικές και η Βουλευτής Π. Πέρκα και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης για τον τόπο μας. Η απόφαση του ΥΠΕΝ για ακύρωση του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας και η επιλογή προώθησης έργου φυσικού αερίου ως λύση για θέρμανση στα σπίτια, μας βρήκε απέναντι καθώς δεν δίνει καμία αειφόρα προοπτική, δεν αποτελεί «πράσινο» έργο και πλέον είναι πανάκριβη. 

Η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές που εφαρμόζει οδήγησαν στην εξάρτηση της χώρας από το λόμπι του φυσικού αερίου, γεγονός που πλέον επιβεβαιώνεται με περίτρανο αλλά τραγικό τρόπο και στην περίπτωση της περιοχής μας. Η πληθωριστική κρίση και η ακρίβεια δίχως τέρμα προκύπτουν από τις κυβερνητικές πολιτικές που μόνο στόχο είχαν τη διασφάλιση των συμφερόντων των καρτέλ ενέργειας ενώ η ολιγωρία τους για την προστασία των καταναλωτών προκάλεσε σοκ στην αγορά καυσίμων, με συνέπεια μέχρι και την αδυναμία εύρεσης καύσιμης ξυλείας (δείτε εδώ πρόσφατη Ερώτηση της Π. Πέρκα). 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την πρώτη στιγμή, πρότεινε και επιμένει στην κατ΄ ελάχιστο λήψη των επόμενων μέτρων:

Δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας

  • Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ – Ανάκτηση του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.
  • Αποσύνδεση της τιμής χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου (μοντέλο Ιβηρικής)
  • Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
  • Παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας με ανώτατα όρια τιμών και προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα.
  • Επιβολή διατίμησης στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών.
  • Αξιοποίηση του συνόλου των εγχώριων ενεργειακών πόρων συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη.
  • Προστασία από τις διακοπές ρεύματος λόγω χρεών των ευάλωτων καταναλωτών.
  • Εξασφάλιση ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής για την προμήθεια καυσοξύλων στις ορεινές περιοχές όπως της Φλώρινας.
  • Λήψη μέτρων για τη διασφάλιση κατά προτεραιότητα των απαιτούμενων ποσοτήτων ξυλείας καυσοξύλων από τα δημόσια και δημοτικά δάση για την θέρμανση των κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

 

Δραστική μείωση τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

  • Μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.
  • Μη καταβολή ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής, τους εκπροσώπους της σε κάθε επίπεδο και όλες τις συλλογικότητες να αντισταθούν σθεναρά στις αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης δίνοντας το μαζικό παρόν στο προγραμματισμένο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας και ενώνοντας όλοι και όλες μαζί τις φωνές μας,  για μία Φλώρινα που τολμά και αντιστέκεται.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 13:35