Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 07:38

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για επίσκεψη Μητσοτάκη: Φάτε μάτια ψάρια

Με ένα γρήγορο πέρασμα ενώπιον των κομματικών στελεχών που τον υποδέχθηκαν μόνο και μόνο για να βγάλουν τις καθιερωμένες selfie, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ‘τίμησε’ τη Φλώρινα. Άλλη μια τυμπανοκρουσία, μέσα στο

κρεσέντο επισκέψεων στελεχών της κυβέρνησης στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς φυσικά να προσφέρουν τίποτα στη δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 

Η προχθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, δεν θύμιζε τίποτα από  τις ψεύτικες υποσχέσεις που ο ίδιος έδωσε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ταράτσα ξενοδοχείου της Φλώρινας, τον Μάιο του 2019. Δεν είπε κουβέντα για όλα εκείνα τα νέα παιδιά που ζητούσε τότε να τον ψηφίσουν και που σήμερα οδήγησε στη μετανάστευση. Φυσικά και δεν είπε κουβέντα για την απολιγνιτοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αποδυνάμωση των δημοσίων νοσοκομείων της περιοχής και τη συστηματική υποβάθμιση της παιδείας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (κατάργηση Τμημάτων, κατάργηση Διετών, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, υποβάθμιση πτυχίων ΕΠΑΣ). Όλα μοιάζουν εξαιρετικά, φάτε μάτια ψάρια. 

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών και των πλειστηριασμών υποτίμησε σύσσωμη τη δοκιμασμένη κοινωνία της Φλώρινας, χωρίς να απαντήσει σε κανένα ερώτημα για την πολιτική που ακολουθήσε και για τον μελλοντικό σχεδιασμό της περιοχής. Εσκεμμένα ταύτισε τη Φλώρινα με την Κοζάνη και την υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία, ακριβώς επειδή 3,5 χρόνια τώρα, όχι μόνο η κυβέρνησή του δεν υλοποίησε κανένα αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, αλλά δεν φρόντισε καν να σχεδιάσει. 

Ακούσαμε και πάλι για έργα που κοστίζουν 1 δισ. ευρώ στη Δυτική Μακεδονία και μας χαρακτήρισε τόπο ελκυστικό για επενδύσεις, αλλά ωστόσο το μόνο που βλέπουμε είναι να γινόμαστε βορά σε μεγαλοεπενδυτές με μηδαμινές θέσεις εργασίας. 

Όσο για τις υποδομές; Ούτε μια λέξη για τον κάθετο άξονα, που θα συνδέσει τη Φλώρινα με την Εγνατία Οδό και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε μια λέξη για την σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς που θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή, απεναντίας κυβερνητικά στελέχη σε γειτονικούς νομούς υπόσχονται πως η γραμμή θα περνάει μέσα από την Καστοριά και την Κοζάνη, αφήνοντας για ακόμη μια φορά την Φλώρινα στην απομόνωση με ευθύνη και του τοπικού βουλευτή που αποσιωπά το θέμα. 

Άραγε μύρισε την αιθάλη στην ατμόσφαιρα; Υπήρξε κάποιος/α από τα τοπικά στελέχη να του υποδείξει πόσο αναχρονιστική και μη βιώσιμη είναι η επιλογή της θέρμανσης με φυσικό αέριο στα σπίτια και η κατάργηση του έργου της τηλεθέρμανσης που επέλεξε η κυβέρνησή του για την περιοχή μας;  

Ούτε μια λέξη για την αδικαιολόγητη και ιδεοληπτική καθυστέρηση στην κατασκευή και άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Λαιμού Πρεσπών και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής με την Βόρεια Μακεδονία (Φλώρινα-Μοναστήρι [Μπίτολα]). Έργα που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει πάψει στιγμή να διεκδικεί η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα (δείτε εδώ)

Και βέβαια, δεν ακούσαμε ούτε μια ουσιαστική πρόταση ή λύση για την καθυστέρηση και την υποκρισία των αγροτικών αποζημιώσεων, που γονάτισαν τους αγρότες της περιοχής μας, την πρωτοφανή ακρίβεια στα είδη βασικής ανάγκης, αλλά και την αισχροκέρδεια στις τιμές τις ενέργειας.

Με λύπη διαπιστώσαμε και πάλι την ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού και την εκκωφαντική σιωπή των κομματικών στελεχών που πρώτα βάζουν το κομματικό συμφέρον και την προσωπική τους ανάδειξη και μετά το συμφέρον της περιοχής. Με τον κ. Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, το μέλλον για την Φλώρινα μοιάζει δυσοίωνο και μαύρο.  

Η επόμενη μέρα ξημερώνει και σύντομα ο τόπος θα αποδείξει πως επιθυμεί Δικαιοσύνη Παντού, με μια προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα σέβεται τον πολίτη και τη Δημοκρατία. 



Η Νομαρχιακή Επιτροπή του 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας