Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 16:41

Επίσκεψη Πέρκα στο εργοστάσιο της Ξινό Νερό Μονομετοχική ΑΕ

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Ξινό Νερό Μονομετοχική ΑΕ ΟΤΑ, την Τρίτη 21/02.

Αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία και το πλαίσιο ανάπτυξής του από τη Διευθύντρια Παραγωγής, συζήτησε με τους εργαζόμενους/ες και σημείωσε: «Εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση. Πώς δηλαδή μια μονομετοχική εταιρεία ενός Δήμου μπορεί όχι μόνο να έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, να είναι κερδοφόρα, να δίνει θέσεις εργασίας αλλά και να σχεδιάζει και να δρομολογεί την ανάπτυξή της. Το συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι το εξαιρετικό προϊόν ξινό νερό, αξιοποιήθηκε με όραμα, κέφι και μεράκι από όσους και όσες διαχρονικά συνετέλεσαν στη δημιουργία και λειτουργία της επιχείρησης. Διοίκηση, εργαζόμενοι, πολίτες την στήριξαν με αγάπη. 

Η δρομολογημένη ένταξη της επιχείρησης στον αναπτυξιακό νόμο προοιωνίζει την εκτίναξη της παραγωγής και βιωσιμότητάς της. Αξίζει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη ότι δεν παράγει μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Η συνεργασία και συνεννόηση όλων των παραγόντων με την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας της χώρας γενικότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτει την πολιτική βούληση και διορατικότητα για μια λαμπρή εξέλιξη ανάλογων πρωτοβουλιών. Σε μια ευρωπαϊκή οικογένεια που επανακρατικοποιεί- επαναδημοτικοποιεί δημόσια αγαθά, δεσμευόμαστε να παρέχουμε υποστήριξη σε εταιρίες δημόσιου χαρακτήρα ώστε τα οφέλη από τη λειτουργία τους να διαχέονται στην κοινωνία. Ειδικότερα για την επιχείρηση του Ξινού Νερού, στη συγκυρία της απολιγνιτοποίησης, θα πρέπει η Πολιτεία να ανακατευθύνει πόρους από τα ευρωπαϊκά ταμεία για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και βεβαίως να μεριμνήσει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Προσδοκώ αυτή την προσπάθεια να αγκαλιάσουν όλοι και όλες οι συμπολίτες/σες μας, και ο ιδιωτικός τομέας που επιχειρεί στην περιοχή μας, να αφήνει τον απαραίτητο χώρο. Μόνο όταν ευημερεί το σύνολο της μικρής μας κοινωνίας, μπορούμε να είμαστε όλοι ευτυχείς».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 16:45