Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 09:39

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Το νοσοκομείο εχει υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο αλλα δεν πραγματοποιεί μαστογραφίες λόγω έλλειψης προσωπικού

Η ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ Φλωρινας

 Η πρόσφατη συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου  Φλώρινας, προβάλλει την  πρόθεση ωραιοποίησης των πάντων,

δημιουργώντας  περισσότερους προβληματισμούς,  καθώς και μερίδα του Τύπου εξέφρασε αυτού του είδους τις αμφιβολίες.

  Δυστυχώς διαπιστώνουμε  για άλλη μία φορά τις σοβαρές παραλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα. Ήδη στην Φλώρινα έχουμε σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία μιας νευραλγικής κλινικής, της καρδιολογικής. Από τις 29-9-2022 η Διοίκηση του ΓΝΦ είχε ενημερωθεί εγγράφως για το πρόβλημα που θα παρουσιαζόταν στο τέλος του 2022 με την συνταξιοδότηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής καθώς και την επικείμενη παραίτηση άλλου καρδιολόγου. Και φτάσαμε στο σήμερα όπου η κλινική στελεχώνεται με 2 ειδικούς και έναν ειδικευόμενο καρδιολόγο με αποτέλεσμα αρκετές ημέρες του μήνα να είναι ακάλυπτες. 

Επίσης λόγω μακροχρόνιας άδειας της Φαρμακοποιού, υπάρχει ήδη σοβαρό πρόβλημα το τελευταίο τρίμηνο στη λειτουργία του φαρμακείου, την παρακολούθηση και χορήγηση των φαρμάκων τόσο σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς ασθενείς. Ακόμη, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες σε όλη την Δυτική Μακεδονία υπάρχουν θέματα σε δευτερεύουσες ειδικότητες, όπως οφθαλμιάτρων, ουρολόγων, ψυχίατρων κ.ο.κ καθώς δεν εφημερεύει κανείς.

Παράλληλα, μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα (δείτε εδώ), αναδείχθηκε ότι το πρόγραμμα για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστογραφίας δεν λειτουργεί στην ΠΕ Φλώρινας και ειδικότερα στο ΓΝΦ, παρότι διαθέτει υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο. Πράγμα αδιανόητο για μια περιοχή όπως η Φλώρινα, η οποία μαστίζεται από τον καρκίνο και ο γυναικείος πληθυσμός αναγκάζεται να μετακινείται σε όμορες περιοχές για ακτινοδιάγνωση. 

Ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις, λεπτομερή σχεδιασμό, πρόβλεψη των αναγκών με άμεση παρέμβαση, διάλογο μεταξύ των φορέων και  σταδιακά βήματα με εκσυγχρονισμό των διαδικασιών.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας παρακολουθεί τόσο τοπικά όσο και σε εθνικό επίπεδο τα δρώμενα στον χώρο της υγείας και είναι παρών ασκώντας κριτική, καταθέτοντας προτάσεις, με σκοπό τη βελτίωση και την παροχή υγείας με στόχο ένα εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο θα ενισχύει την Πρωτοβάθμια υγεία και θα είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική -κοινωνική διάκριση σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σεβόμενοι πάντα μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. 

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ Διεκδικούμε ένα ΕΣΥ ικανό να μας στηρίζει πάντα!

                                                                             

 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 09:45