Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 20:56

Στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας, «Θωμάς» και «Κοντοσώρος»…

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη «επανάστασή» της;

  Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

   Στην 7η χρονιά του από τότε που έχει βρει την «έδρα» του, που δεν είναι άλλη από τη συμπρωτεύουσα, ο κορυφαίος θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας -στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων- έκανε φέτος κάτι περισσότερο απόμία βαθιά τομή όσον αφορά τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας αλλά ένα αποφασιστικό βήμα παρέμβασης, ώστε η εθνική μας γαστρονομία να μπει στη ρότα που πρέπει και η ελληνική κουζίνα να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκείνες που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο.

   Συνολικά, 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της Τρίτης 14/5 στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, με τα εστιατόρια «ΘΩΜΑΣ» και «ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ», που εδρεύουν στο Σκλήθρο και το Ξινό Νερό του Δήμου Αμυνταίου αντίστοιχα, να βρίσκονται στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας της χώρας, κατακτώντας για άλλη μια χρονιά την πολυπόθητη διάκριση, αποτέλεσμα της αφοσίωσής τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ.