Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 09:06

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων στο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” στη Βουδαπέστη

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας στην Ευρώπη, που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Νεολαίας

του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” και πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, στις 6 & 7 Μαΐου 2024. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και ο συνεργάτης και εθελοντής του ΟΕΝΕΦ, Ευάγγελος Νομικός

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας που υλοποιεί το έργο “Κέντρο Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας” συμμετέχει στην ομάδα των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας μιας και έχει λάβει το καθεστώς ένταξης στην μεγάλη οικογένεια των πιστοποιημένων κέντρων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε το αναμορφωμένο πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης των Κέντρων που είναι πλέον ιδιαίτερα απαιτητικό και ενθαρρύνει την μεγαλύτερη συμμετοχή των οργανώσεων νεολαίας στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων για τη νεολαία καθώς και της εξωστρέφειας των χώρων που φιλοξενούν τις δράσεις, προκειμένου να παρέχονται περισσότερες ευκαιρίες για την κοινωνία και τη νεολαία.

Η 15ετής εμπειρία του ΟΕΝΕΦ και η αδιάλειπτη και σταθερή συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αποτελούν τα εχέγγυα για την ακόμη μεγαλύτερη προσφορά για το κοινωνικό σύνολο, τη νεολαία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης,   αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον Balint Molnar, Executive Director EYCB και τον Jorge Orlando Queiros, Chair of the European Steering Committee for Youth, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η λειτουργία του 1ου Youth Centre στην Ελλάδα θα είναι σύντομα γεγονός και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για την εφαρμογή σωστών πολιτικών για τη νεολαία, ιδιαίτερα σε μια περιοχή υπό μετάβαση, όπως η Δυτική Μακεδονία.

Ο ΟΕΝΕΦ θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και να προάγεται με αυτόν τον τρόπο η δημοκρατική συμμετοχή των νέων. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 09:09