Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 14:54

Π. Πέρκα: Η ΝΔ είναι κυβέρνηση εξυπηρέτησης «ειδικών» συμφερόντων

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μία κυβέρνηση «ειδικών» οικονομικών συμφερόντων που προωθεί ένα «σάπιο»/αναχρονιστικό παραγωγικό

μοντέλο και αδιαφορεί πλήρως για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών», δήλωσε η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV» και στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0».

Πρόσθεσε ότι οι διαγωνισμοί του Υπουργείου Πολιτισμού για τα κυλικεία σε αρχαιολογικούς χώρους είναι ξεκάθαρα φωτογραφικοί και ότι η εξυπηρέτηση «ειδικών» ιδιωτικών συμφερόντων είναι η συνταγή που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα πεδία. Και με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία η κυβέρνηση έχει επιλέξει οι πόροι να πάνε κυρίως σε τέσσερις (4) εταιρείες, καθώς και έχει μοιράσει σε δέκα (10) εταιρείες τα 2,5 δισ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τη Νέα Αριστερά τόνισε πως κάνει πολύ σοβαρή αντιπολίτευση, με θέσεις και προτάσεις και έξω από τη Βουλή, σε επαφή με τα κινήματα. «Προσπαθούμε να είμαστε παρούσες και παρόντες στις κοινωνικές δράσεις. Τολμάμε ακόμη να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα από τα υπόλοιπα «προοδευτικά» κόμματα. Δεν ψηφίσαμε, για παράδειγμα τα εξοπλιστικά που έχουν ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει εξορύξεις».  

«Είμαστε μία ομάδα έντεκα (11) Βουλευτών που έχει σημαντική και κυβερνητική εμπειρία αλλά, είμαστε ακόμη ένας νέος πολιτικός φορέας αφού τον Νοέμβριο θα κάνουμε το πρώτο μας Συνέδριο. Συνεχίζουμε λοιπόν γιατί χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μεγάλες τομές για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει τα λεγόμενα της κυβέρνησης ότι δήθεν δεν υπάρχει αντιπολίτευση: «Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη της σχεδόν κανένα στοιχείο κριτικής που γίνεται, για παράδειγμα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίων στη Βουλή. Νομοσχέδια που στην πλειονότητά τους ψηφίζει μόνη της».

«Προφανώς η κυβέρνηση έχει δυσανεξία σε οποιαδήποτε κριτική, προφανώς δεν θέλει αντιπολίτευση και για αυτό αντιδρά και τόσο έντονα στην εσωκομματική κριτική που δέχεται από τους βουλευτές».

Επισήμανε επίσης πως και στην ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση επέλεξε να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια και να φορολογήσει πολύ μικρό μέρος των υπερκερδών των παρόχων ρεύματος. Το ίδιο έκανε και με τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που φορολόγησε με το χαμηλότερο συντελεστή που προβλεπόταν από τον σχετικό Κανονισμό της ΕΕ καθώς και δεν προχώρησε ποτέ σε φορολόγηση υπερκερδών στην προμήθεια φυσικού αερίου.

Η Πέτη Πέρκα αναφέρθηκε ακόμη στα «παιχνίδια» με τις μέγιστες τιμές που προσφέρονται τις βραδινές ώρες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις προσφορές, κάποιες μέρες, να έχουν ξεπεράσει ακόμη και πάνω από 900 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν το κόστος μίας ακριβής μονάδας ορυκτού αερίου δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

«Για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από την αρμόδια αρχή, τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), η οποία και δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημά που έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα να έρθει στη Βουλή για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε τέλος ότι: «Τα καρτέλ κάνουν «πάρτι» στην ενέργεια, στα σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες έχουν κέρδη ρεκόρ όταν, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι πλέον η χαμηλότερη στην Ευρώπη. Η κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις βασικές της ανάγκες. Η πραγματικότητα είναι ότι ο μισθός τελειώνει στο πρώτο δεκαπενθήμερο και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να δώσει κάποιο pass αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Γ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 14:56