Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 15:03

Δήλωση Γεωργιάδη στην ερώτηση Π. Πέρκα για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου: "θα παραμείνει δημόσιος και δωρεάν φορέας παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης"

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, έλαβε απάντηση τη Δευτέρα 23/09/2024, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη θέτοντας το φλέγον ζήτημα που αφορά στη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου.

Η κα Πέρκα ανταποκρινόμενη άμεσα μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις ωφελούμενων και εργαζομένων στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου – έπειτα από την απόφαση παύσης λειτουργίας της κλειστής νοσηλείας του Κέντρου, προχώρησε στον απαραίτητο κοινοβουλευτικό έλεγχο για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, την αιφνίδια απόφαση παύσης της κλειστής νοσηλείας και το τι μέλει γενέσθαι με την αναβάθμισή του.

Η Βουλεύτρια Φλώρινας, κατά την αρχική της τοποθέτηση, ανέλυσε διεξοδικά την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, των θεραπευόμενων και των εργαζομένων της δομής για τη λειτουργία της δομής και την ανάγκη αναβάθμισης, ενίσχυσης σε προσωπικό και διασφάλισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου. Υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν η περιοχή που έδωσε φως σε όλη την Ελλάδα να πλήττεται διαρκώς και να απειλείται με κλείσιμο και σχέδια ΣΔΙΤ ένας φορέας που αποτελεί και δύναται να αναπτυχθεί ως στολίδι της δημόσιας αποκατάστασης. 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης απάντησε ότι η Διοίκηση του ΓΝΦ σύστησε ήδη Επιτροπή που θα εξετάζει νέα αιτήματα εισαγωγής και η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ ως μονάδα κλειστής νοσηλείας πρόκειται να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει ως δημόσιος και δωρεάν φορέας παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης και πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο με την τοπική κοινωνία μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ. 

Κατά τη δευτερολογία της, η κα Πέρκα, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και τις αναφορές που έχουν γίνει από τον αρμόδιο Υπουργό για ΣΔΙΤ και μελέτες της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας, στηλίτευσε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα απτό ως σχέδιο και πως αυτές οι εξαγγελίες απειλούν τον δημόσιο χαρακτήρα της δομής, αναστατώνουν πολίτες, θεραπευόμενους και εργαζόμενους και ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενισχύσει ουσιαστικά με προσλήψεις και έργα αναβάθμισης δίχως τον εμπαιγμό της περιοχής. 

Ανέφερε την υπάρχουσα συνθήκη στον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας, την οριακή κατάσταση που επικρατεί στις κλινικές (Παθολογική – Παιδιατρική ΓΝΦ), αλλά και το φαινόμενο μετακινούμενων Ιατρών για να επιλυθούν τα ζητήματα των Νοσοκομείων της Περιφέρειας και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να επιληφθεί ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό όλες αυτές οι ανάγκες.