Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 16:09

Διαφωνίες και ρήγμα στο μέτωπο των αγροτών

Ρήγμα στο μέτωπο των αγροτών στην δυτική Μακεδονία. Η  επιστολή με τα αιτήματα των αγροτών που έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφεται μόνο από το μπλόκο του Πολυμύλου στην Κοζάνη.

Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων επτά μπλόκων δεν συμφώνησαν στο πλαίσιο των αιτημάτων. Θεωρούν ότι το αίτημα για την δημιουργία μητρώου αγροτών δεν είναι κυρίαρχο  και επιτακτικό στην παρούσα συγκυρία. Σύμφωνα με το επικεφαλή του μπλόκου των Γρεβενών Στέργιο Τζημιόπουλο τα επτά από τα οκτώ μπλόκα της περιφέρειας διαχώρισαν την θέση του πιστεύοντας ότι  «τα βασικά θέματα που πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του διαλόγου  με την κυβέρνηση πρέπει  να είναι  το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής». Επίσης σημείωσε την ανάγκη να καταργηθεί  άμεσα  ο  φόρος που έχει επιβληθεί σε κάθε φιάλη εμφιαλωμένου Οίνου.  Οι εκπρόσωποι των αγροτών που διαχώρισαν την θέση τους  δεν αρνούνται την συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά «αυτό που επιδιώκουμε άμεσα, είναι διάλογος με την κυβέρνηση». Μετά την κινητοποίηση της Αθήνας οι αγρότες στην δυτική Μακεδονία αύξησαν την διάρκεια  αποκλεισμού των δρόμων σε μια προσπάθεια να πιέσουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση.

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 16:12