Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 20:32

Γρεβενά: Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου με απόφασή του αρνείται την φιλοξενία προσφύγων στα όρια του δήμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ την συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου φωτο star fm Γρεβενά ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ την συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου φωτο star fm Γρεβενά

Όχι στην φιλοξενία προσφύγων εντός των  διοικητών  ορίων του δήμου Γρεβενών αποφάσισε το σε έκτακτη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκλήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργου Κυρίτση στο «Πρακτορείο 104,9fm» ότι αναμένεται να δημιουργηθεί πρότυπος χώρος φιλοξενίας 1000 έως 1500 προσφύγων στη θέση πατώματα στα Γρεβενά.

Το κλίμα πριν τη συνεδρίαση  είχαν πυροδοτήσει με προηγούμενες  δηλώσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, της συμπολίτευσης ακόμη και αντιδήμαρχοι του δήμου λέγοντας ότι «η αντίδραση  θα είναι σφοδρή και θα ξεκινήσει πού ανθρώπους που νομίζεται ότι δεν έχουν φωνή».  

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι δεν έθεσε ποτέ θέμα να φιλοξενηθούν για μακρύ χρονικό διάστημα πρόσφυγες στην θέση «Πατώματα» ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας παρουσίαζε εμπιστευτικό έγγραφο της περιφέρειας προς τον Δ. Βίτσα που ανέφερε ότι ο δήμος και η περιφέρεια συμφωνούν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην συγκεκριμένη περιοχή.  

Την πρόταση του δημάρχου Γιώργου Δασταμανη  για «τη μη αποδοχή δημιουργίας χώρου φιλοξενίας, εγκατάστασης προσφύγων, μεταναστών εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Γρεβενών» υπερψήφισαν όλες οι πτέρυγες στο δημοτικό συμβούλιο εκτός από δύο δημοτικούς συμβούλους που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπείται με κάποιο σύμβουλο στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται λόγος για «τον κίνδυνο πληθυσμιακής και πολιτιστικής ασύμμετρης μεταβολής της τοπικής κοινωνίας του Δήμου» καθώς και για  «πλήρη αποκλεισμό του Δήμου από τα κέντρα λήψης αποφάσεων για το κρίσιμο αυτό ζήτημα»

Η έκταση στην θέση ''Πατώματα'' βρίσκεται έξω από την πόλη των Γρεβενών και προορίζεται να δοθεί σε δικαιούχους των  σεισμόπληκτων χωριών της περιοχής για την ανέγερση των κατοικιώνς τους. 

πηγη:ΑΠΕ - ΜΠΕ |ΣΠ. ΚΟΥΤΑΒΑΣ