Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 21:06

Υπογράφτηκε η σύβαση Περιφέρειας και ΕΒΕ για το Κέντρο Πιστοποίησης Μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά

Την προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Κέντρου πιστοποίησης μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά, υπέγραψαν την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών Ν. Ράμμος.

«Η εξέλιξη αυτή απαντά σ’ ένα κενό νομοθετικού περιεχομένου στο θέμα της πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών, με έμφαση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των καταναλωτών. Είναι μια απάντηση σε μια χώρα που όλοι δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα,  αλλά όσοι το δηλώνουν πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματική σύμβαση αναφέρεται στη δημιουργία σχήματος για εκπαίδευση και πιστοποίηση συλλεκτών αυτοφυών μανιταριών από τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε  όσοι ασχολούνται με την συλλογή μανιταριών να έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν βεβαίωση συλλέκτη.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2007-2008, καθώς υπήρχε ένα κενό στο θέμα της πιστοποίησης συλλεκτών, με άμεση συνέπεια στην  ασφάλεια των καταναλωτών. Είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια που πιστοποιηθήκαμε και με την έγκριση της πιστοποίησης προχωράμε στη δημιουργία μιας περιοχής εκπαίδευσης μανιταροσυλλεκτών από όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών, ευχαριστώντας θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία για τη στήριξη των συλλεκτών μανιταριών.

Για την πιστοποίηση υπάρχει  μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς συλλέκτες μανιταριών στην περιοχή, ενώ οι ώρες θα καθορίζονται από το βαθμό δυσκολίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 21:09