Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 00:43

156 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών.

φωτογραφια αρχείου φωτογραφια αρχείου

Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται εδώ και λίγη ώρα 156 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν  με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο. Οι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα

του  Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ.  Πρόκειται για 71 Σύριους, 26 Ιρακινούς, 12 Αφγανούς, 20 Παλαιστίνιους, 3 Ιρανούς, 9 από το Κουβέιτ, 2 Σομαλούς 1 Σουδάν και 1 από την Γουινέα. Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχείο της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91 πρόσφυγες, 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα  και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους. Προς στιγμή μη δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ πριν το ξενοδοχείο, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν πεζή στο  δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά. Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου  στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους. Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των προσφύγων στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν  προκύψουν κατά την διάρκεια της φιλοξενίας. 

Μάλιστα  εξέφρασε την δυσαρεσκειά του για το γεγονός οτι δεν ενημερώθηκε απο τα αρμόδια θεσμικά οργανα της πολιτείας λέγοντας οτι "εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία αλλά και την αγανάκτησή μου, διότι πριν απο λίγες ώρες και για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το Σεπτέμβριο του 2016) πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από θεσμικούς εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων ή Φορέων για την έλευση 156 προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.
Επιτέλους συνεργαστείτε με την αυτοδιοίκηση και σεβαστείτε μας".

με πληροφορίες απο το ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 00:50