Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 12:23

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Γρεβενών

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, εγκρίθηκε  οριστικά η  η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Γρεβενών με τίτλο “ΓΡΕΒΕΝΑ 2020” με προϋπολογισμό Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 6.640.000 €.

Οι εγκεκριμένες δράσεις που προέκυψαν από σχετική πρόταση του Δήμου Γρεβενών που συνδιαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση με φορείς, συλλόγους και πολίτες, στοχεύουν στην ανάδειξη των Γρεβενών ως έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στόχος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, του μανιταριού και των τοπικών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων με παράλληλη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μέσα από την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Πέραν αυτών στη Στρατηγική περιλαμβάνονται επίσης, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικές υποδομές καθώς και δράσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Η δαπάνη του προγράμματος χρηματοδοτείται πλήρως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 12:27