Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 18:19

Ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη ζήτησε απο τα Γρεβενά ο Γιώργος Κασαπίδης

Την ελπιδοφόρο και αισιόδοξη προοπτική για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και το σύνολο της περιφέρειας παρουσίασε χθες σε κεντρική ομιλία του, στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης των Γρεβενών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία για την περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από δημογραφική κατάρρευση και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας επέρριψε ευθύνες στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή για την πολιτική εγκατάλειψης.

Την κατήγγειλε για ανικανότητα και ανεπάρκεια ως προς την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων και για την απουσία σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης την τελευταία πενταετία. Γεγονότα που επιδείνωσαν τους αρνητικούς δείκτες στην περιοχή, την καταδίκασαν σε απομόνωση και οδήγησαν τους νέους σε φυγή.

Παρουσιάζοντας το δικό του σχέδιο ολοκληρωμένης ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του που είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, ο δασικός πλούτος, η μεταποίηση, ο τουρισμός, η διείσδυση της ψηφιακής τεχνολογίας, η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε τοπικά ποιοτικά προϊόντα και στη δυνατότητα αξιοποίησης και διεθνούς προβολής τους, μέσα και από θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και δράσεις της περιφερειακής αρχής, με στόχο την απόκτηση προστιθέμενης αξίας για αυτά και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την καθιέρωση του ειδικού σήματος ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα προανήγγειλε την ενεργοποίηση ήδη θεσμοθετημένων εργαλείων όπως το συμβούλιο έρευνας και καινοτομίας, τις αγροδιατροφικές συμπράξεις, αλλά και στην ίδρυση άλλων όπως το συμβούλιο εξαγωγών και εξωστρέφειας και την Ακαδημία ιατρικής γεωργίας, όλα για το σκοπό της καθιέρωσης της αναπτυξιακής δυναμικής της περιφέρειας.

Κλείνοντας ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή, ώστε να διασφαλιστεί άμεσα και απρόσκοπτα η εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος από την πρώτη μέρα σε όλη την Περιφέρεια.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 18:28