Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 16:27

Εθελοντισμός από ντόπιους και πρόσφυγες στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Mια ομάδα προσφύγων, σε συνεργασία με κατοίκους από την Σαμαρίνα στο πλαίσιο του εθελοντισμού επιδιόρθωσαν κάποιες από τις λακκούβες στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Κωνσταντίνου που κατοικεί τα τελευταία 30 χρόνια στο Βερολίνο, ο οποίος κατάγεται από το φημισμένο Βλαχοχώρι της Πίνδου και που τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να περνά εκεί τα καλοκαίρια του. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία όταν από συνομιλίες του με τους πρόσφυγες του έλεγαν ότι όλη μέρα κάθονται στα ξενοδοχεία του  χωριού χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα  και θα’θελαν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν  έστω ως ένδειξη μικρής ανταπόδοση της φιλοξενίας που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι στους ίδιους και τις οικογένειές τους.  Ο Γιώργος Κωσταντίνου αναφέρει ότι αφού έλαβαν την άδεια από την Κοινότητα του Χωριού, μια ολόκληρη ημέρα την αφιέρωσαν στην επιδιόρθωση των δρόμων. Στην εθελοντική εργασία έλαβαν μέρος δέκα άτομα από τις δομές προσφύγων που φιλοξενούνται στα τέσσερα ξενοδοχεία του ορεινού οικισμού, ενώ τα παιδιά τους ως «μικρομάστορες» μετέφεραν  στους μεγαλύτερους νερό και υλικά. Στην εθελοντική προσπάθεια των προσφύγων και ντόπιων του χωριού συνέδραμε και ο  Κλενυ οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία που ζει χρόνια στο χωριό.

Στην Σαμαρίνα όπως και σε πολλά χωριά του ορεινού όγκου των Γρεβενών η φιλοξενία των  προσφύγων ξεκίνησε το 2016 και με αυξομειώσεις του αριθμού των φιλοξενουμένων συνεχίζεται έως σήμερα.

 Η τελευταία μεγάλη ομάδα προσφύγων που έφθασε στο χωριό ήρθε από τον καταυλισμό της Μόριας και προέρχονται από τα υψίπεδα του Αφγανιστάν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 16:30