Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 16:57

Αναφορά στον Εισαγγελέα Γρεβενών για το κρούσμα σε προσφυγική δομή στην Σαμαρίνα έκανε ο δήμαρχος Γ. Δασταμάνης

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών προσέφυγε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Δασταμάνης όπου υπέβαλλε καταγγελία

για την μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή των Ορεινών Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα Βοιωτίας  η οποία τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού. Ο κ. Δασταμάνης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι η οικογένεια για άγνωστο λόγο επέστρεψε  στα Γρεβενά, και από έλεγχο που έγινε στο τοπικό  Νοσοκομείο βρέθηκε ότι ένα μέλος της, μια γυναίκα ήταν θετική στον covid, αλλά ασυμπτωματική. Τα δείγματα όμως των υπολοίπων μελών της οικογένειας ήταν αρνητικά.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών αναρωτήθηκε ποιος αποφασισε και για ποιόν λόγο την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας ενώ εξέφρασε τις απορίες του για το εάν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά την μετακίνηση  τους, η οποία προς την Ριτσώνα και εν συνέχεια στα Γρεβενά έγινε με λεωφορείο της Γραμμής.  Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για το εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στην ξενοδοχειακή μονάδα της Σαμαρίνας όπου διαμένει η ασθενής και ο ΕΟΔΥ εάν μετά από αυτό το γεγονός θα προβεί σε ελέγχους.

Τέλος,  ο Δήμαρχος Γρεβενών ζήτησε  επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό από τους αρμόδιους φορείς της Δομής Γρεβενών γιατί όπως τόνισε «εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων της περιοχής εν μέσω πανδημίας».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 17:16