Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 12:15

Αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών για την εφαρμογή του click away

Δυστυχώς το σενάριο του click away που ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα, μετά τις δηλώσεις των Στελεχών της Κυβέρνησης, είναι πλέον γεγονός.

Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά δεν αφουγκράστηκε την αγωνία μας και έκλεισε τα αυτιά της στη φωνή των μικρών επιχειρήσεων. Αυτών δηλαδή  που στηρίζουν παραδοσιακά την Ελληνική οικονομία. Αυτών πού ματώνουν καθημερινά στα  δέκα  χρόνια της  οικονομικής κρίσης  που βιώνει η χώρα να κρατηθούν ζωντανοί έτσι ώστε να μην καταρρεύσει εντελώς η οικονομία μας. 

Είμαστε εμείς που, από την αρχή της πανδημίας κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας κλειστές, σεβόμενοι την απόφαση της κυβέρνησης, για τη μη εξάπλωση της αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών και την δική μας. Η Κυβέρνηση όμως? Λίγο πριν από το άνοιγμα του Λιανικού Εμπορίου έν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, όπως έλεγε όλο αυτό το διάστημα, μας έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς το click away.

Αυτό που ξέχασε η κυβέρνηση είναι ότι η περίοδος των εορτών είναι  παραδοσιακά η περίοδος κατά την οποία οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις κάνουν τζίρο που κάλυπτε λειτουργικά έξοδα και υποχρεώσεις αρκετών μηνών.

Ως Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών πιστεύουμε ότι η εφαρμογή στην πράξη του click away είναι εφικτή μόνο σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορέσουμε να διακινήσουν τα προϊόντα τους, από ένα οικονομικότερο για αυτούς κανάλι διακίνησης. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να δημιουργήσει τζίρο σε μικρά καταστήματα τα οποία δεν έχουν την ετοιμότητα, δεν έχουν το προσωπικό κι αν θέλετε τη εμπειρία να διαχειριστούν τη συγκεκριμένη διαδικασία πώλησης.

Επίσης αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι σε έναν γερασμένο νομό σαν το δικό μας θα υπάρχουν ουσιαστικές δυσκολίες ώστε να εξυπηρετηθούν αξιοπρεπώς από τα καταστήματα μας οι πελάτες μας. 

Για το λόγο αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να σταθεί δίπλα μας και να αντιληφθεί τους κόπους και τις θυσίες των μικρών επαγγελματιών και να προβεί άμεσα σε:

Α): επιδότηση με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής ποσοστού επί του τζίρου που καταγράφηκε στην εκάστοτε επιχείρηση το Δεκέμβριο του 2019 χωρίς καμία προϋπόθεση. 

Β): επιδότηση 100% του ενοικίου των εμπορικών μισθώσεων για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Γ):κάλυψη και όχι μεταφορά ή ρύθμιση των εισφορών  μη μισθωτών  στο ΕΦΚΑ.

Δ):δυνατότητα αναστολής των νέων εργαζομένων που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών λόγω Covid 

 

Ε):άμεση επιδότηση 100%  με τη μορφή voucher σε κάθε επιχείρηση ώστε να δημιουργήσει ηλεκτρονικό κατάστημα και πρόβλεψη εκπαίδευσης των επιτηδευματιών πάνω στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και τις δυνατότητες ανάπτυξης στο διαδίκτυο.



Τέλος ζητάμε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και είσοδος των πελατών σε αυτά αφού πρώτα έχουν επιβεβαιωμένα ραντεβού με το κατάστημα. Φυσικά τηρώντας πάντα τις προϋποθέσεις των ατόμων ανά τετραγωνικό και τις αποστάσεις που προβλέπονται. 

 

Έχοντας πλήρη συναίσθηση τις καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, κύριο μέλημα μας είναι να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές την Πανδημία. Παρόλα αυτά πρέπει να βρεθεί ο τρόπος έτσι ώστε να επιβιώσουν οι  επαγγελματίες για να μπορούμε την επόμενη μέρα να έχουμε καταστήματα ανοιχτά και να διατηρήσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στο φυσικό εμπόριο.





                                                                                       Με Εκτίμηση

                                                                                        Το  Δ.Σ

Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 12:20