Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:34

Σκληρη επιστολή του βουλευτη της ΝΔ Γρεβενών εναντίον Κασαπίδη: Οι όψιμοι «επαναστάτες» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα ψηφίσματα χωρίς αντίκρισμα

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας ενδιαφέρουσας μετάλλαξης στην πολιτική στάση των εκπροσώπων της Περιφέρειας μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

από την πλήρη αδιαφορία για την τύχη του Νομού Γρεβενών στην μετα-λιγνίτη εποχή και από την απόλυτη αδράνεια για οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να αντιστρέψει τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει για τον τόπο μας η εξαίρεσή του από τα οφέλη του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης, αποφάσισε να ενδυθεί με περισσή υποκρισία τον μανδύα του όψιμου επαναστάτη και να καταψηφίσει εκ των υστέρων το Masterplan, του οποίου η ίδια πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του. 

Ένα masterplan που βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση από τις 2 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου και που στη διάρκεια των σαράντα αυτών ημερών οι εκπρόσωποι μας στην Περιφέρεια δεν τοποθετήθηκαν επίσημα, δεν αντέδρασαν, αλλά ηχηρά σιώπησαν αφήνοντας απλά τον χρόνο να περνάει. Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για την εξαίρεση και την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο Νομός Γρεβενών και οι οποίες διατυπώθηκαν επίσημα, τόσο από εμένα τον ίδιο προσωπικά, όσο και από τους δύο Δημάρχους του Νομού μας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ουδέποτε απάντησε επίσημα και απέφυγε περίτεχνα τον δημόσιο διάλογο  προβάλλοντας ευτελείς προφάσεις και τροφοδοτώντας την κοινή γνώμη με ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψευδείς ειδήσεις περί επιβολής του Σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Και όταν οι ισχυρισμοί αυτοί κατέπεσαν, όταν έληξε η δημόσια διαβούλευση για το Masterplan στις 10 Νοεμβρίου αποφάσισαν εκ των υστέρων να συγκαλέσουν στις 26 Νοεμβρίου ένα εκπρόθεσμο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ακόμα και εκεί δεν είχαν τη βούληση και το σθένος  να διεκδικήσουν κάτι για το Νομό μας επικυρώνοντας με την ψήφο τους το masterplan- ταφόπλακα για τα Γρεβενά. Και μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι μάσκες έπεσαν και ότι όλοι πλέον στα Γρεβενά γνωρίζουν τους υπαίτιους, όταν κατάλαβαν ότι η οργή του κόσμου είναι διάχυτη, προχώρησαν υποκριτικά και εκ του ασφαλούς στην καταψήφιση του Σχεδίου στις 11 Δεκέμβριου, ενώ γνώριζαν ότι οι αποφάσεις ήταν ήδη ειλημμένες καθώς στις 25 Νοεμβρίου το Σχέδιο παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και στις 9 Δεκεμβρίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  

Το γαϊτανάκι υποκρισίας και παλινωδιών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ακόμη και σήμερα, με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας να αυτό-θαυμάζονται για την ανυπαρξία των ενεργειών τους και να αυτό-συγχαίρονται που καταψήφισαν το Σχέδιο που οι ίδιοι είχαν εγκρίνει λίγες ημέρες νωρίτερα. Όσο όμως και αν προσπαθούν δεν πείθουν πλέον κανένα.      

 Το Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης αντιμετωπίστηκε εξαρχής από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως αποκλειστική υπόθεση της Κοζάνης και της Φλώρινας. Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής που συνέταξε το Σχέδιο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας όφειλε να συμπεριλάβει επί ίσοις όροις όλους τους Νομούς της Περιφέρειας. Όφειλε να υπερασπιστεί την ανάπτυξη και την ευημερία, όλων των πολιτών της Περιφέρειάς του και να προάγει έμπρακτα με τις ενέργειές του την εξισορρόπηση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων εξαιτίας ακριβώς της λιγνιτικής δραστηριότητας. Δεν το έπραξε όμως. Και εφόσον δεν το έπραξε, ας μην παριστάνει τώρα τον θιγμένο για τα Γρεβενά και την Καστοριά με ψηφίσματα άνευ ουσίας και αντικρίσματος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:41