Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 17:58

Εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Γρεβενών για τις θηριωδίες των Ναζί σε Μικρολίβαδο και Κηπουρειό

Κλίμα συγκίνησης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης επισκέφθηκε, το πρωί της Κυριακής

11 Ιουλίου 2021, τις κοινότητες του Μικρολιβάδου και του Κηπουρείου, συμμετέχοντας στις ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Ο κ.Δασταμάνης αφού υπογράμμισε το στυγνό και ειδεχθές έγκλημα που διέπραξαν οι Ναζί στην περιοχή των Γρεβενών, απέτισε, εν συνεχεία, φόρο τιμής στους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα από τους χιτλερικούς στρατιώτες, καταθέτοντας στεφάνι στα Μνημεία Πεσόντων.

Οι σημερινές εκδηλώσεις στα δύο χωριά, τα οποία είχαν πυρποληθεί με μανία από τις βαρβαρικές στρατιές του Τρίτου Ράιχ, έλαβαν χώρα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα καθώς οι απόγονοι των αθώων θυμάτων δεν ξεχνούν τους αδικοχαμένους συγγενείς τους όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ίδιες εικόνες κυριάρχησαν και στο Μνημόσυνο του Ολοκαυτώματος που τελέστηκε στον Μαρτυρικό Οικισμό του Κοσματίου, οπού εκεί, τον Δήμαρχο Γρεβενών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Ματθαίος Αδάμος, τιμώντας τους νεκρούς της μαύρης εκείνης περιόδου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 18:01