Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 12:19

Δήμος Γρεβενών: Ανοιχτές για το κοινό και ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ιστορικές Εκθέσεις

Τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους αφήνουν οι δύο παράλληλες ιστορικές εκθέσεις εθνικών κειμηλίων και τεκμηρίων που κοσμούν εδώ και έξι μήνες την πόλη των Γρεβενών.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» φιλοξενείται στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου επί της οδού Κωνσταντίνου Ταλιαδούρη, ενώ η δεύτερη έκθεση που φέρει τον τίτλο «Αγώνες για την Ελευθερία», εδρεύει στον εκθεσιακό χώρο πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά, επί της συμβολής των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και ιατρού Νικολάου Καρναβά.

Οι πραγματικά εντυπωσιακές αυτές εκθέσεις που είναι αφιερωμένες στην 109η επέτειο απελευθέρωσης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό καθώς και στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και έχουν γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων μαθητών καθώς προβάλλουν ένα ιδιαίτερα πλούσιο και σπάνιο υλικό που απαρτίζεται από μοναδικά εθνικά κειμήλια και αρχειακά εκθέματα.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκθέσεις, οι οποίες θα είναι ανοιχτές και ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2022 από τις 11:00 έως τις 14:00, συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Γρεβενών και τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών «Ο Ορφεύς», λειτουργώντας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που όρισε η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους μετά την παρέλαση για να δούμε, μεταξύ άλλων, το εμβληματικό προσωπείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τις θρυλικές πιστόλες του καπετάν Γιαννούλα Ζιάκα, τις Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες εφημερίδες που εκδόθηκαν κατά τη περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, τις καλαίσθητες λιθογραφίες και χρωμολιθογραφίες ιστορικών γεγονότων που εκτίθενται, όπως και τις πανέμορφες στρατιωτικές μινιατούρες με συλλεκτικό αποτύπωμα.

 

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό διαδικτυακό βίντεο του Δήμου Γρεβενών (https://www.youtube.com/watch?v=bXUbyP5TVxE). 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 12:21