Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 09:55

Σήμερα η κηδεία του άτυχου εργαζόμενου στα Γρεβενά- «σε  διαρροή λαδιών» οφείλεται η έκρηξη, δηλώνει η εταιρία

Στις 16:30 το απόγευμα στην πόλη των Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του 28 χρονου Κωσταντίνου Γκούμα  που έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής

της Alfa Wood στους Μαυρανέους Γρεβενών.  Ο άτυχος εργαζόμενος έπαθε καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα από την φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης  σε χώρο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του εργοστασίου. Αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.

Με ανακοίνωση του ο όμιλος ALFA WOOD GROUP σημειώνει ότι «το δυστύχημα κατά τις πρώτες ενδείξεις οφείλεται σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας από την Ιταλική κατασκευάστρια εταιρία» και ότι «ερευνά ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

Εκφράζει «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος» και σημειώνει  ότι «παραμένει αλληλέγγυος για την απώλεια του δικού της ανθρώπου».  Τέλος η εταιρία γνωστοποιεί  ότι στην μνήμη του 28 χρονου Κωσταντίνου Γκούμα, τα δύο εργοστάσια στην περιοχή Γρεβενών, για δύο ημέρες θα παραμείνουν κλειστά. 

Σε ότι αφορά τις έρευνες στο χώρο του ατυχήματος σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπηρεσία που έχει αναλάβει το προανακριτικό έργο, αναμένεται έως αύριο Σάββατο Μηχανικός από την Ιταλία όπου σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα που βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο θα επιβλέψει την εκκένωση των ειδικών λιπαντικών που βρίσκονται στα κυκλώματα και στις σωληνώσεις της εγκατάστασης ώστε στην συνέχεια η πυροσβεστική να προχωρήσει στην άντληση των υδάτων που βρίσκονται στο χώρο του ατυχήματος. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες θα εισέλθουν στο χώρο οι πραγματογνώμονες για τον έλεγχο και την διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης.

πηγη:απε μπε|Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 09:59