Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 14:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο ΚΥ Δεσκάτης

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τον άδικο  χαμό του 6χρονου συμπατριώτη μας, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

Παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης  για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., κατά τη διάρκεια του γεγονότος αυτού,  καταγράφηκε απόλυτα η υποβάθμιση και η απαξίωση του από αυτή. 

Σήμερα, δυο μόλις μήνες από το προαναφερόμενο ατυχές συμβάν, στην πόλη της Δεσκάτης, πραγματοποιήθηκε πάνδημη μαζική  συγκέντρωση  στην οποία συμμετείχαν πολίτες της Δεσκάτης  και των όμορων σε αυτήν Τοπικών Κοινοτήτων, με θέμα διαμαρτυρίας:

  • τις ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωση του κέντρου, 
  • την μη διάθεση των απαιτούμενων μέσων για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στο προσωπικό του κέντρου, και 
  • την υποβάθμιση των υπαρχουσών  υποδομών και του εξοπλισμού τα τελευταία χρονιά. 

Πολίτες οι οποίοι, ας μην ξεχνάμε, πως την περίοδο της πανδημίας πλήρωσαν, λόγω των ελλείψεων αυτών, δυσανάλογα μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες απώλειες.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής  αναδείχθηκαν:  

  1. η έλλειψη  ιατρικού προσωπικού,(από τις έντεκα, προβλεπόμενες,  οργανικές θέσεις, σήμερα στο Κ.Υ. Δεσκάτης υπηρετούν  μόλις δυο γενικοί γιατροί.  Παράλληλα η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στο κέντρο απουσιάζει με αναρρωτική άδεια περίπου 8 μήνες χωρίς να είναι γνωστός ο χρόνος επανόδου της, με αποτέλεσμα ο παιδικός πληθυσμός της Δεσκάτης και των περιχώρων (500 περίπου παιδιά) να αναζητά παιδίατρο είτε στο Νοσοκομείο Γρεβενών είτε στον ιδιωτικό τομέα),
  2. η απόσυρση  του μοναδικού ασθενοφόρου, λόγω ακαταλληλότητας, και η αντικατάσταση του  με ένα εξίσου ακατάλληλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  η μεταφορά των ασθενών  για νοσοκομειακή νοσηλεία να  γίνεται προβληματική  λαμβάνοντας υπόψιν και το κακό οδικό δίκτυο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Νομού.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή  όλων των τοπικών φορέων

Σε ότι αφορά ευρύτερα τον τόπο μας ας μην ξεχνάμε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για  την Δυτ. Μακεδονία (αλλαγή του υγειονομικού χάρτη, και μετατροπή του Νοσοκομείου Γρεβενων  σε Κέντρο  Υγείας).

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου μας, που ανέδειξαν τα προβλήματα, ας  είναι η αρχή για μια καθολική αντίδραση στο σχεδιασμό αυτό.

Αντίδραση η οποία θα πρέπει να αγκαλιαστεί και να υιοθετηθεί πρώτιστα από το σύνολο της κοινωνίας των Γρεβενων, και από το σύνολο των φορέων (Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο ,κ.λ.π ). Να αναληφθούν δράσεις για την ακύρωση του σχεδιασμού αυτού και την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα  της απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. , που με το Νόμο έκτρωμα, εκχωρεί την Δημόσια Υγεία στα μεγαλο-ιδιωτικά συμφέροντα. 

Μόνη λύση : Η αποπομπή, στις επικείμενες εκλογές, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία  βλάπτει σοβαρά τα δημόσια αγαθά.

Δικαιοσύνη παντού.

Η Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα στηρίξει, με όλες της  τις δυνάμεις, κάθε προσπάθεια :

  • Για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας,
  • Για την παροχή αξιοπρεπών  υγειονομικών υπηρεσιών από αυτό, 
  • Για την επαρκή στελέχωση των Υγειονομικών Δομών της Π.Ε. Γρεβενων, 
  • Για την παροχή κάθε μορφής  κίνητρων στους γιατρούς  για να προτιμήσουν την περιοχή μας ως τόπο άσκησης του επαγγέλματος τους , και 
  • Για την διάθεση όλων των απαιτούμενων μέσων για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από το προσωπικό που υπηρετεί στις  Υγειονομικές  Δομές  της Π.Ε. Γρεβενων,

Πρόκειται για τη ζωή μας. 

Ας μην επιτρέψουμε σε κάποιους να νομίσουν πως μπορούν  να αποφασίσουν  για εμάς χωρίς τουλάχιστον να μας ρωτήσουν.