Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 12:25

Η επιστολή παραίτησης της Μαρίας Βλαχάβα απο τον συνδυασμό της δημάρχου Π. Ορφανίδου

Αγblaxabaαπητοί συνάδελφοι, μετά από τα τελευταία γεγονότα, και νιώθοντας εξαιρετικά απογοητευμένη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τις αποφάσεις τις οποίες έχω πάρει. Θα ήθελα να αναφερθώ στα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τη συνάντηση και την επικοινωνία της Δημάρχου με τον υπουργό, υφυπουργό και με λοιπούς αιρετούς.

Δηλώνω με πλήρη ειλικρίνεια πως δεν είχα καμία γνώση και ενημέρωση για τη σειρά αυτών των γεγονότων. Καταδικάζω την κρυψίνοια και τον εμπαιγμό από μεριάς της Δημάρχου και θεωρώ απαράδεκτο το να μην ενημερώσει άρδην το Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό του Βοΐου που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, για τη δημιουργία του Κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών, με το οποίο και διαφωνώ για ανθρωπιστικούς λόγους και για τις δύο πλευρές. Καταδικάζω επίσης το γεγονός πως η ίδια υπήρξε θετικά προσκείμενη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας του εν λόγω κέντρου στη Νεάπολη Βοΐου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τα γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε και ακόμη το αρνείται συνεχίζοντας τον εμπαιγμό προς όλους μας στο Βόιο.
Πρωτίστως η Δημοτική αρχή και δη η Δήμαρχος, όφειλε να ενημερώσει, να αναλύσει, να διενεργήσει δημόσιο διάλογο απευθείας αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, ώστε να μη βρεθεί η κοινωνία εξ' απήνης. Η Δημοτική αρχή όφειλε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με πρωτοβουλία και πυγμή. Αντιθέτως, η Δημοτική αρχή βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα. Και αυτό δεν είναι πρωτοφανές γεγονός. Αυτό συμβαίνει από την αρχή της θητείας, μέχρι και σήμερα χωρίς καμία δυστυχώς βελτίωση. Θα επιθυμούσα, λοιπόν, να διαχωρίσω τη θέση μου δηλώνοντας την παραίτησή μου από την παράταξη «Πρωτοβουλία Ευθύνης» και απ' όλες τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχα με την παράταξη αυτή.
Πέρα από τα τελευταία γεγονότα που με ώθησαν να πάρω αυτή την απόφαση, υπάρχουν και άλλα πολλά ζητήματα που δε με εκφράζουν στην εν λόγω παράταξη, και πολλές φορές έχω έρθει σε δύσκολη θέση όντας μέλος της παράταξης αυτής. Όμως «μέλος» της παράταξης αυτής υπήρξα τυπικά. Ουσιαστικά, λοιπόν, υφίσταμαι ως «ανεξάρτητη» δημοτική σύμβουλος από την αρχή της θητείας. Όντας νέος άνθρωπος και έχοντας πολύ όρεξη για δουλειά θεωρούσα πως το να προσφέρω από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου ήταν κάτι το αυτονόητο. Προφανώς και εμφανώς έκανα λάθος.
Θα μπορούσε η Δημοτική αρχή να με χρησιμοποιήσει, κυριολεκτικά, αφού έχω πολλάκις δηλώσει πως έχω όλη την καλή διάθεση και πρόθεση για προσφορά. Παρατήρησα όμως, πως η έκφραση «τόπο στα νιάτα» δεν χαρακτηρίζει τη Δημοτική αρχή. Έτσι το να προσπαθώ, χωρίς αντίκρισμα, να φανώ χρήσιμη έγινε δεδομένο. Φυσικά ο εμπαιγμός και η υποτίμησή μου, εμμέσως αλλά και άμεσα πολλές φορές, αποτελούν τεκμήρια και δεδομένα της συμπεριφοράς της Δημοτικής αρχής προς το πρόσωπό μου. Ποτέ δε ζητήθηκε ή δε λήφθηκε σοβαρά υπόψη η γνώμη μου.
Λυπάμαι πολύ, γιατί πίστευα στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης. Λυπάμαι πολύ που η ίδια η παράταξη με απώθησε, υποτιμώντας με εξαιρετικά πολύ, και δεν το επιτρέπω σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ που έδωσα λάθος εντύπωση στους δημότες του Δήμου Βοΐου για το πρόσωπο μου, παρακείμενη στην εν λόγω παράταξη. Θα συνεχίσω όμως και ως ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος να προσφέρω ό, τι μπορώ για τον τόπο μας.
Με εκτίμηση
Βλαχάβα Μαρί

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 12:34