Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 19:31

Ο Δήμος Πρεσπών ζητά να μην διακοπεί η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στις 19 Δεκεμβρίου

Με επιστολή του προς την Κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τον υφυπουργό υποδομών μεταφορών και δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο

και την ΕΕΤΤ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ζητά να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του switch-off του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος στη Δ. Μακεδονία στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πασχαλίδης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τους χάρτες κάλυψης που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία DIGEA AE, από τις 19.12.2014 οι 11 από τους 18 οικισμούς του Δήμου Πρεσπών θα βλέπουν στους δέκτες τους τρία μόνο κανάλια, ένα από την Αλβανία και δύο από την πΓΔΜ πράγμα αδιανόητο για την Ελλάδα του 2014, έστω και σε περίοδο κρίσης.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πρεσπών τονίζει ότι αν ο Δήμος αποφάσιζε να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης των αναμεταδοτών από την DIGEA τότε θα έπρεπε να ξοδέψει το σύνολο της χρηματοδότησης για επενδυτικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2015. Παράλληλα διαπιστώνει ότι όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας αντιμετωπίζονται με την ίδια μεροληψία πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας που ορίζει πως "Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους"..

Ο Δήμαρχος Πρεσπών καταλήγει ζητώντας από τους υπουργούς και την ΕΕΤΤ να αναβάλουν την παύση μετάδοσης του αναλογικού σήματος μέχρι να εξασφαλίσουν την κάλυψη των ορεινών και ακριτικών περιοχών στην εθνική αναλογία (95%) είτε με αλλαγή του ψηφιακού χάρτη (και συνακόλουθα του αριθμού και της κατανομής των κέντρων εκπομπής) είτε με ειδική χρηματοδότηση των Δήμων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εγκατάστασης τοπικών αναμεταδοτών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Πετράκος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 19:33