Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 16:35

Διεθνές συνέδριο στην Καστοριά με θέμα την αρκούδα στις 6και 7 Φεβρουαρίου

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Υποδομές μεταφορών και άλλες κατηγορίες συγκρούσεων αρκούδας-ανθρώπου»

("Transportinfrastructureandothercategoriesofbear-humanconflicts") θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά στις 6 και 7 Φεβρουαρίου. Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου LIFEARCTOSKASTORIA, θα συμμετάσχουν επιστήμονες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης, που έχουν ασχοληθεί με την μελέτη και διαχείριση της αρκούδας. Επίσης, εταίροι άλλων έργων LIFE θα μεταφέρουν την δική τους εμπειρία από άλλες περιοχές και θα παρουσιάσουν επιτυχημένους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων μεταξύ άγριας ζωής και ανθρώπων. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορεί να το βρει κανείς στην ιστοσελίδα www.callisto.gr .
Το πρόγραμμα LIFEARCTOSKASTORIA «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» υλοποιείται στο νομό Καστοριάς , με έμφαση στις περιοχές μόνιμης ή εποχιακής παρουσίας της καφέ αρκούδας (Ursusarctos). Το έργο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 31η Μαρτίου 2015. Οι εταίροι του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) η Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝΚΑΣ) και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ: τηλ. 2310 252530 ή με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 16:41