Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 11:55

Οι πρώτες αντιδράσεις των κάτοικων της Μεσοποταμίας Καστοριάς μετά από την καραντίνα 24 ημερών

του Σπύρου Κουταβά

Την ικανοποίηση του για την άρση των μέτρων καραντίνας στην Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας που είχαν επιβληθεί από την Πολιτική Προστασία

στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού εξέφρασε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

«Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, μετά οπόσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες», διαπίστωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν αυστηρά «αλλά έφεραν αποτέλεσμα» και απευθυνόμενος στους κατοίκους συνέστησε υπομονή ως προς την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. «Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας» σημείωσε ο δήμαρχος και κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά όπως και έκαναν το προηγούμενο διάστημα «το στοιχείο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Μετά από 24 ημέρες αυστηρής καραντίνας οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό της καθημερινότητας τους. Να βγουν έξω από το σπίτι να περπατήσουν, να πάνε στην Καστοριά για να διεκπεραιώσουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους, να κάνουν οι ίδιοι τα ψώνια της καθημερινότητας, αφού τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε αυτό.

Ο κτηνοτρόφος Κυριάκος Κοτανίδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να καλύψει λογαριασμούς οφειλές και υποχρεώσεις  σε άλλους επαγγελματίες και προμηθευτές που πήγαν πίσω". Διαθέτει μια σύγχρονη μονάδα με 300 πρόβατα και σημείωσε ότι με την άρση της καραντίνας θα μπορεί να κάνει καλύτερα τις καθημερινές του εργασίες και να περιποιηθεί τα ζώα της φάρμας του.

Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μεσοποταμίας δήλωσε ότι οι κάτοικοι αισθάνονται κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι «έφυγε από μπροστά μας ένα μεγάλο βάρος, αλλά το μυαλό των περισσοτέρων είναι πως θα επιστρέψουν στην επόμενη ημέρα στις εργασίες και τα καταστήματα τους». Η Μεσοποταμία είναι μια κωμόπολη των 3000 κατοίκων που διαθέτει σε μικρογραφία όλα τα Οικονομικά χαρακτηριστικα μιας πόλης.

Ο Δημήτρης Ματσκαλίδης κτηνοτρόφος, δηλώνει ότι δεν ένοιωσε σε έντονο βαθμό την πίεση της καραντίνας καθότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοι του δύο φορές/ημέρα μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι και να βρίσκονται στην μονάδα τους. «Η καραντίνα ήταν σκληρή για τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας που δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την πόρτα». Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι για την φάρμα του, ήταν τα παιδιά στις αυλές των σπιτιών να παίζουν απολαμβάνοντας τον πρωινό ήλιο. «Ήταν κάτι που μας έλλειψε τις τελευταίες 25 ημέρες» κατέληξε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος ανέφερε ότι τις τελευταίες 8 μέρες δεν έχει εμφανιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα  και εκτιμά ότι ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας «θα πρέπει να εντάξουν συνολικά την Καστοριά στα μέτρα που ισχύουν για  όλη την Ελλάδα». Εξήγησε ότι ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας απο 8 μμ έως  8 πμ είναι πρόβλημα για όσους πρέπει να βρίσκονται στις δουλειές τους και ότι το μέτρο «θα πρέπει να αρθεί άμεσα, αφού έτσι η αλλιώς δεν κυκλοφορεί κανείς αφού τα καταστήματα της πόλης είναι κλειστά». Τέλος ανέφερε ότι «τις τελευταίες 10 ημέρες έγιναν 197 τεστ σε πολίτες που υπήρχε υποψία για έκθεση τους στον ιό και βγήκαν όλα αρνητικά».  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 12:04