Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 12:36

Σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε μωρό αρκούδας κοντά στο γήπεδο της Καστοριάς

Το πτώμα ενός μωρού αρκούδας εντόπισε περιπατητής σε ερημική τοποθεσία πλησίον όμως του αστικού ιστού της Καστοριάς και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την εταιρία Προστασίας και Περιβάλλοντος Καστοριάς που έφθασε στο σημείο αναφέρει ότι «βρέθηκε μόνο ένα μέρος του σώματος από το νεαρό αρκουδάκι από την μέση έως το κεφάλι». Το αρκουδάκι είναι μικρής ηλικίας δεν είναι πάνω από ενός έτους και είναι πιθανό να συνδέεται με την οικογένεια της αρκούδας με τα δύο μικρά της που εντοπίστηκε τον περασμένο Απρίλιο όταν στην πόλη υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, να κινείται σε περιοχή κοντά στο γήπεδο της πόλης. Το πτώμα του νεαρού ζώου εντοπίστηκε αρκετά κοντά στο σημείο που εθεάθητε η μαμά αρκούδα με τα μικρά της και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναρωτιέται τι μπορεί να έχει συμβεί.

Εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα,  το μικρό αρκουδάκι να έχει πέσει θύμα ζωοκτονίας από μεγάλο αρσενικό  κατι που συμβαίνει στην φύση η να έχει μεσολαβήσει ο «ανθρώπινος»  παράγοντας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανάφερε ότι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν στο ζώο νεκροψία – νεκροτομή,  εξαιτίας της προχωρημένης σήψης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 12:40