Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 18:31

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο νεο κτήριο της ΕΛ.ΑΣ Αιχμηρό σχόλιο της Ο. Τεληγιορίδου "Η μόνη συμβολή της κ. Αντωνίου στην ανέγερση του αστυνομικού Μεγάρου είναι η σημερινή φωτογράφησή της"

Το χώρο, όπου εξελίσσονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, επισκέφθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου,

συνοδευόμενη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς Θωμά Ζήκα και τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη. 

Ως Βουλευτής ακόμη, η κ. Αντωνίου είχε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ανέγερση του νέου κτηρίου.

Παρά τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα η Καστοριά θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο, που θα φιλοξενεί με άνεση προσωπικό και οχήματα, όπως αρμόζει σε κάθε πόλη.

Βλέποντας τις δυνατότητες του νέου κτηρίου και όπως επιτάσσει η νέα εποχή, για πράσινα και έξυπνα κτήρια, η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. Θανάση Γιάνναρη, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα το κτήριο να αποκτήσει και ενεργειακή αυτονομία. 

Η κ. Αντωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών και ανέφερε χαρακτηριστικά :

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση ένα όραμα και ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αστυνομικών να παίρνει σάρκα και οστά. Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς θα αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας. 

Η Δήλωση της Ολυμπίας Τεληγιορίδου

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα στο Αστυνομικό μέγαρο από την κ. Αντωνίου

Η κ. Αντωνίου ως βουλευτής της ΝΔ έκανε αγώνα να γκρεμιστεί το κτίριο Μαθιουδάκη ως μόνη λύση για να προχωρήσει το Αστυνομικό κτίριο. Ο αγώνας της αυτός άφησε την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς χωρίς κτίριο για μία δεκαετία.

Όταν διαπίστωσε πως το κτίριο Μαθιουδάκη διασώθηκε και το αστυνομικό κτίριο αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χτιστεί στο παρακείμενο οικόπεδο, έκανε αγώνα με ερωτήσεις στη Βουλή για να γίνει νέα μελέτη και νέος διαγωνισμός που θα πήγαινε το έργο αρκετά χρόνια πίσω.

Σήμερα με διάθεση σφετερισμού και περισσό πολιτικό θράσος προσπαθεί να καρπωθεί οφέλη από ένα έργο που η ίδια κωλυσιεργούσε.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της Καστοριάς πως η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την άνοιξη του 2019 μετά από τις άοκνες προσπάθειες μας ώστε να ξεπεραστούν τα χρόνια εμπόδια που κωλυσιεργούσαν το έργο. Χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε τοπογραφικό με παρακείμενους δρόμους, δεν είχε μεταφερθεί το οικόπεδο από το Δήμο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν είχε λυθεί το ζήτημα με την παραχώρηση από το ΤΕΘΑ, δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία από τις Κτιριακές Υποδομές, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας κλπ.

Η μόνη συμβολή της κ. Αντωνίου στην ανέγερση του αστυνομικού κτιρίου είναι η σημερινή  φωτογράφησή της σε αυτό. Αυτό δεν είναι παραγωγική πολιτική αλλά πασαρέλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 18:40