Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 12:30

Σοβαρός τραυματισμός νεαρού ζαρκαδιού στο Νεστόριο Βραδινή επιχείρηση για την διάσωση του

Γέφυρα σωτηρίας στήθηκε χθες το βράδυ στο Νεστόριο Καστοριάς για την διάσωση ενός τραυματισμένου Ζαρκαδιού στην οποία συμμετείχαν πολίτες, Αστυνομία και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης τού Αρκτούρου (Ο.Α.Ε).

Το ατύχημα συνέβη σέ επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Νεστορίου όταν διερχόμενο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το ζαρκάδι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού ζώου. Στο σημείο μετά από ενημέρωση της αστυνομίας έφθασε κλιμάκιο της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης τού Αρκτούρου  όπου πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο. Πρόκειται για θηλυκό Ζαρκάδι νεαρής ηλικίας όχι πάνω από τρία έτη και σύμφωνα με το μέλος της ομάδας του Αρκτούρου  Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι πιθανό να κυοφορεί. Το ζώο φέρει πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Αμύνταιο Φλώρινας για περισσότερες εξετάσεις ενώ είναι πιθανό μετά την σταθεροποίηση της κατάστασης του να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.  

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι αυτήν την περίοδο τα ζώα μετακινούνται συνεχώς προσπαθώντας να βρουν την πιο κατάλληλη τοποθεσία όπου θα μπορούσαν να γεννήσουν με ασφάλεια και συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια των βραδινών τους μετακινήσεων.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 12:34