Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 08:46

Μαρία Αντωνίου: Θετικά αποτελέσματα απο την επιχειρηματική αποστολή αγοραστών της Νότιας Κορέας

Με θετικό πρόσημο για τους γουνοποιούς των δύο κύριων γουνοποιητικών κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά – Σιάτιστα) ολοκληρώθηκε η επίσκεψη πολυπληθούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα, που

οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece σε συνεργασία με το Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ, την Ομοσπονδία Γούνας και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας».

Η υγειονομική κρίση, που ξέσπασε σε παγκόσμιο επίπεδο, έπληξε σε μεγάλο βαθμό έναν από τους πιο εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας μας, τη γούνα. Σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθίσταται επιτακτική η στήριξη του κλάδου.

Στόχος της πρωτοβουλίας η προώθηση των εξαγωγών γούνας στην Ασία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξαν 100 B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες, πραγματοποιήθηκαν 20 επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια ενώ κλείστηκαν δεκάδες εμπορικές συμφωνίες.

         Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις με σκοπό να γίνει άνοιγμα και σε νέες αγορές.

Όπως δήλωσε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου:

«Σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία απαιτείται σύμπραξη δυνάμεων. Σε αγαστή συνεργασία πάντα με την Ομοσπονδία Γούνας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα συναρμόδια Υπουργεία στηρίζουμε ένα εξαγωγικό κλάδο με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. Η άφιξη των Κορεατών αγοραστών από διαφορετικές εταιρείες και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη γούνα, μας δίνει ελπίδα και μας γεμίζει αισιοδοξία. Τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για κάθε Κορεατική επιχείρηση και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Η επιχειρηματική αποστολή θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον κλάδο, ανοίγοντας νέους δρόμους για την περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος της γούνας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Δ.Σ. Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή αυτή προσπάθεια. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 08:52