Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 17:52

Ολ. Τελιγιορίδου – Κ. Βέττα: «Απαράδεκτη η εξαίρεση της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων γουνοποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων φασόν από τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος λόγω κυρώσεων στη Ρωσία»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου και Καλλιόπη Βέττα,

σχετικά με την προβλεπόμενη εξαίρεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων γουνοποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων φασόν από τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος λόγω Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου.

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δοθεί στις εξαγωγικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τις κυρώσεις, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι επιχορηγήσεις απευθύνονται τελικά μόνο σε μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις και αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ενώ συμβάλλουν στην παραγωγή του εξαγώγιμου προϊόντος, δεν χαρακτηρίζονται εξαγωγικές. 

 

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων και συμβάλλουν στη στήριξη της απασχόλησης και τη συγκράτηση της ανεργίας στην περιοχή, δεν έλαβαν πρακτικά καμία ουσιαστική κρατική ενίσχυση λόγω COVID-19, ενώ η απαγόρευση των εξαγωγών εξαιτίας του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, οδήγησε σε δραματική μείωση του τζίρου και του κύκλου εργασιών τους. 

 

Η κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τις μικρομεσαίες γουνοποιητικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. 



Ολ. Τελιγιορίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 17:56