Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 10:07

Η απάντηση της Αγνής Κανδύλη Μυκονιάτη στο vetonews για τις περικοπές στους διαβητικούς και το σχόλιο του Συντάκτη

Σχόλιο απάντηση του συντάκτη vetonews.gr Σπύρου Κουταβά
Η πολιτευτής της ΝΔ στην Καστοριά Αγνή Κανδύλη Μυκονιάτη με σχολιό της στην σελίδα της στο fb απάντησε στο δημοσίευμα του vetonews.gr για τις περικοπές στα αναλώσιμα που χρησημοποιούν οι διαβητικοί 
και που θα εφαρμοστούν κατόπιν αποφασης του ΕΟΠΥΥ. Η κ. Κανδύλη Μυκονιάτη στο μακροσκελές της σχόλιο, δεν εκφράζει καμία θέση για την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης που θέτει σε δοκιμασία χιλιάδες διαβητικούς και ειδικά νέα παιδιά που χρησιμοποιούν αντλίες ρύθμισης ινσουλίνης στο σώμα τους, παραθέτει απόσπασμα δελτίου τύπου του υπουργού Θανάση Πλεύρη και καταλήγει κλείνοντας για το τι έκανε η ίδια στο παρελθόν, λέγοντας οτι "έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον Μητσοτάκη". Η κ. Κανδύλη Μυκονιάτη δεν έκανε κανένα σχόλιο η δεν είπε μισή υποστηρικτική κουβέντα για τις ανακοινώσεις της Ελληνικης Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) για το πρόσφατο ΦΕΚ που αφορά στις αποζημιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ, δεν έκανε ουδένα σχόλιο η δεν είπε καμία υποστηρικτική κουβέντα για τις ανακοινώσεις της Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) που έστειλε  επιστολή στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας την απόσυρση του ΦΕΚ, ενώ  δεν βρήκε να πεί μια λέξη ακόμη και για τον αγώνα συλλογής υπογραφών που έχουν προχωρήσει οι γονείς παιδιών με διαβήτη, αφού σε λίγο διάστημα  θα πρέπει να πληρώσουν απο 200 εως 300 € /το μήνα για την αγορά των αναλώσιμων εξαρτημάτων.
Την περίοδο που το αναπηρικό κίνημα δηλαδή οι οι παραπάνω οργανώσεις και οι χιλιάδες γονείς παιδιών με διαβήτη, έδιναν αγώνα να πείσουν την κυβέρνηση οτι κάνει λάθος, η κ Κανδύλη, -αν και πάσχουσα η ίδια- προτίμησε να επιδεικνύει στους Καστοριανούς φίλους της τις φωτογραφίες της απόφασης της ΝΔ που την διορίζει ως "ειδική σύμβουλο σε θέματα καθημερινότητας του Πολίτη".
Στην παραγωγή της πολιτικής υπάρχουν δύο δρόμοι το "να είσαι χρήσιμος η να είσαι αρεστός". Η κ. Κανδύλη είναι φανερό οτι προτίμησε να είναι αρεστή στο κόμμα της. 
 
Το σχόλιο της Αγνής Κανδύλη Μυκονιάτη
Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που αφορούν το ΦΕΚ 4204/2022 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για το διαβήτη, καταρχάς θα παραπέμψω στο δελτίο τύπου του Υπουργού κυρίου Θάνος Πλεύρης το οποίο και παραθέτω αυτούσιο.:
«Αναφορικά με την δήλωση του κ. Ξανθού για δήθεν εμπόδια που βάζει ο ΕΟΠΥΥ στην πρόσβαση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι ασθενείς με διαβήτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αδιάλειπτα από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς συμμετοχή για την πρόσβαση τους στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον διαβήτη.
Προκαλώ όμως τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθό να υποβάλει την ερώτηση που προανήγγειλε ως επίκαιρη για να του απαντήσω μέσα στη Βουλή πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα των ασθενών και ποιας συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας τα συμφέροντα θίγονται»
Όσον αφορά την υποτιθέμενη «σιωπή» που μου χρεώνει κάποιος δημοσιογράφος θα του απαντήσω το εξής. Καταρχάς πάσχω από ΣΔ από τα 14 μου. Φέτος με κόπο και πολύ αγώνα έφτασα αισίως στα 30 χρόνια γλυκιάς ζωής, στα οποία ουδέποτε έμεινα σιωπηλή!
Έβαλα τη φωνή μου, την ψυχή μου και τους ανθρώπους που με αγαπούν να γίνουν πρέσβεις του Διαβήτη, όταν δεν ήταν είδηση καν..
Ήμουν εκεί, όταν μια ομάδα γονέων αποφάσισε να αποκτήσει φωνή και να παλέψει για την καθημερινότητα των παιδιών τους με διαβήτη. Για την ίδια τους τη ζωη! Ήμουν εκεί όπου ο κάθε ένας από εμάς έπρεπε να παλέψει με τα φαντάσματα της κοινωνίας που μας ήθελαν αρρώστους, περιορισμένων δυνατοτήτων, αδύναμους και λίγους..
Σε μια εποχή που ακόμη κάποιοι μας δείχνουν με το δάχτυλο, δεν επιτρέπω σε κάποιους να κάνουν πολιτική με τα άτομα με ειδικές ανάγκες!
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κράτος που διακύβευμα του είναι το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι ανώνυμη εταιρεία.
Πρωτίστως όμως, έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό μας Kyriakos Mitsotakis γιατί ακριβώς η καθημερινότητα του πολίτη, του κάθε πολίτη, είναι η βασική αρχή που έχει χτίσει όλο το πρόγραμμα της Κυβέρνησης μας.
Στο διάλογο για τη δημόσια υγεία δεν πρέπουν άναρθρες κραυγές και πολιτικά κίνητρα.
Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό κι εγώ παλεύω γι αυτή από μικρό παιδί!
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 15:27