Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 08:25

Το πρώτο Art Colony στην Καστοριά!

Μία νέα πρωτοποριακή δράση θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καστοριάς το διάστημα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, με στόχο την προβολή της περιοχής μας και την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας του τόπου στον

χώρο των εικαστικών τεχνών.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, την Αποικία Νέων Καλλιτεχνών (Art Colony Kastoria), η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα δημιουργικό εργαστήρι με σημείο αναφοράς το φυσικό περιβάλλον και τα μνημεία του Δήμου Καστοριάς.

Στην Αποικία θα συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι Εικαστικών Σχολών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην Καστοριά προκειμένου να  εμπνευστούν από τον τόπο μας, θα συλλέξουν τα υλικά τους και στο τέλος του προγράμματος να παραδώσουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μοναδικό έργο.

Έχοντας ως θέμα την «Αποδόμηση Υλικών Τέχνης», οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές του Δήμου, όπως τα Πλινθόκτιστα των Κορεστείων, το Φαράγγι της Κορομήλιας και την Ομορφοκκλησιά, με καθημερινές εξορμήσεις και θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά φυσικά υλικά, κατανοώντας τους τρόπους που μπορούν να τα εντάξουν στα έργα τους ως μία εναλλακτική και οικολογική μορφή τέχνης.

Την οργάνωση και επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος έχουν η project developer Αθηνά Δίτσιου και οι Αρχαιολόγοι Γιάννης και Δημήτρης Σίσιου, ενώ θα συμμετέχουν Καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει Έκθεση ανοιχτή για το κοινό προκειμένου οι πολίτες της Καστοριάς να δουν το αποτέλεσμα της δράσης και τα έργα των καλλιτεχνών.