Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:24

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού για τις δηλώσεις του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού κατά τη έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ζήση Τζηκαλάγια ο οποίος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, με αφορμή την πανελλήνια διάσταση που έλαβε το θέμα της μη σύνδεσης των φωτοβολταϊκών του δήμου αλλά και του υδροστροβίλου της Ενεργειακής του Κοινότητας με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ:

  1. Δήλωσε πως οι αιρετοί που δεν προστρέχουν στο πολιτικό του γραφείο δεν τηρούν τη θεσμικότητα και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, 
  2. Έθεσε τον εαυτό του ιεραρχικά προϊστάμενο των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης,
  3. Συνέδεσε τη λύση του προβλήματος με την αποκλειστική προϋπόθεση της επίσκεψής του δημάρχου στο πολιτικό του γραφείο για να ανοίξουν, όπως δήλωσε, «δίαυλοι επικοινωνίας με άλλους είδους παρεμβάσεις»,
  4. Δήλωσε απρόθυμος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο ζήτημα του Δήμου Άργους Ορεστικού αν δεν ικανοποιηθεί η προϋπόθεση της επίσκεψης του δημάρχου στο πολιτικό του γραφείο.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση και ο δήμος, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι όμηροι των νοοτροπιών αυτών. Θέλουμε η αυτοδιοίκηση να λειτουργεί θεσμικά και μακριά από κλειστές πόρτες πολιτικών γραφείων και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για αυτό.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να λάβουν κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να εκλείψουν οι ανωτέρω συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί σήμερα είμαστε εμείς, αύριο στη θέση μας θα είναι κάποιος άλλος και πάντα θα είναι οι πολίτες.

Καλούμε τον βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια να ανακαλέσει άμεσα τις επίμαχες δηλώσεις του.

Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, να προστατεύσουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ζητούμε από τη ΔΕΕΠ Καστοριάς και τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, να λάβουν επίσημη θέση εάν υιοθετούν και ενστερνίζονται τις απόψεις του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ