Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 15:33

Το νέο λογότυπο της Καστοριάς ως Τουριστικού προορισμού

Το νέο λογότυπο προώθησης και  προβολής της Καστοριάς ως προορισμού τεσσάρων εποχών, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του ακριτικού δήμου της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα στελέχη της εταιρίας Wise Ram που ανέλαβαν το δημιουργικό μέρος του τουριστικού λογότυπου, ανέφεραν ότι «την αίσθηση της ηρεμίας, της χαλάρωσης καθώς και το ενδιαφέρον για την επίσκεψη χώρων που παρουσιάζουν την πολυ-πολιτισμική κληρονομιά της Καστοριάς» προσπάθησαν να την ενσωματώσουν στο εικαστικό μέρος του λογότυπου, που στην κεντρική του ιδέα αναδεικνύει τη λίμνη, ως ένα βασικό στοιχείο στην τουριστική εμπειρία που μπορεί να νοιώσει ο επισκέπτης.

Το λογότυπο διατηρεί το όνομα "Καστοριά" και χρησιμοποιεί το «Κ», ως χαρακτήρα αναγνωρισμένου διεθνώς σε διάφορες εφαρμογές ενω ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ο κυματισμός που είναι ενσωματωμένος στο εικαστικό μέρος της γραμματοσειράς, θέμα που παραπέμπει άμεσα στα στοιχεία της λίμνης που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης.

«Για πρώτη φορά, ο Δήμος Καστοριάς αποκτά στρατηγική ταυτότητα και ένα σύγχρονο, ευφάνταστο λογότυπο, το οποίο θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Καστοριάς ως τουριστικού προορισμού» σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κορεντσίδης και πρόσθεσε ότι «η περιοχή μας θέλει να επενδύσει στον τουρισμό και διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προς αυτή την κατεύθυνση».  

Οι οργανωτές ανέφεραν ότι το τουριστικό λογότυπο της Καστοριάς,  προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, της διαβούλευσης με τους επαγγελματίες του τουρισμού  και εκπροσώπων φορέων.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 15:37