Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 15:27

«Το νοσοκομείο Καστοριάς μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει ένα βασικό νοσοκομείο με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

του Σπύρου Κουταβά

«Το νοσοκομείο Καστοριάς το έχουμε στην φροντίδα μας και σκοπός μας είναι στο μέλλον να αποτελέσει ένα βασικό νοσοκομείο με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από την Καστοριά, τρίτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην δυτική Μακεδονία. Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε  ότι πρόσφατα  πέρασε από την βουλή ειδική διάταξη που «μας επέτρεψε  να χρηματοδοτήσουμε  την ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Καστοριάς από το Ταμείο Ανάκαμψης». Ερωτώμενος για το θέμα του νέου υγειονομικού χάρτη που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και το εάν θα επηρεάσει τα νοσοκομεία της περιφέρειας, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται  να αποφασίσουμε κανένα νέο υγειονομικό χάρτη χωρίς να έχουμε συμφωνήσει με την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας». Ανέφερε ότι μόλις η περιφέρεια ολοκληρώσει την εκπόνηση δική της μελέτης  «θα την δούμε σε συνάρτηση με το δικό μας σχέδιο και θα συναποφασίσουμε, δεν πρόκειται να αποφασίσω μόνος μου για κανένα υγειονομικό χάρτη για την δυτική Μακεδονία οπότε να μην ανησυχείτε», κατέληξε.

Νωρίτερα, επισκέφθηκε το Εκθετήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς όπου κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις εξαιτίας των Ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσία. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστόλης Τσούκας ανέφερε ότι «οι ευρωπαϊκές κυρώσεις έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις εξαγωγές  γούνας, ότι οι πωλήσεις που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις της Καστοριάς  στο Ντουμπάι και αλλού, πάλι στην Ρωσία και την Ουκρανία καταλήγουν αλλά σε καμία περίπτωση  δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την απώλεια των εσόδων που μέτρα ο κλάδος». Ζήτησε την βοήθεια της κυβέρνησης ώστε οι επιχειρήσεις που δραστηρηιοποιυνται στην Καστοριά που αποτελεί το μοναδικό κέντρου μεταποίησης γούνας στην Ευρώπη, να συνεχίσουν υπάρχουν.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ως υπουργός Ανάπτυξης για την ενίσχυση της μεταποιητικής βιομηχανίας γούνας καθώς και του κλάδου των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων. Τόνισε ότι «η ΝΔ και η οικογένεια του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στήριξαν με ιδιαίτερη δυναμική την μεταποιητική βιομηχανία γούνας όταν οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά έφεραν ψηφίσματα που ζητούσαν την κατάργηση έως και την απαγόρευση της γούνας στην Ευρώπη». Στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους γουνοποιούς να στηρίξουν «τους υποψηφίους της ΝΔ που σε συνεργασία με το ΕΛΚ έχουν στηρίξει τον κλάδο της γουνοποιίας». Σε ότι αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική ενίσχυση του κλάδου, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα αποδείξει την ευαισθησία του για την Καστοριά και δεν πρόκειται να επιτρέψει την καταστροφή του κλάδου της γουνοποιίας».

Στην επίσκεψη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος ζήτησε την συνδρομή του υπουργού στην επανεκκίνηση του έργου του φράγματος Νεστορίου, που εξαιτίας αστοχιών των κατασκευαστικών εταιριών έχει παραμείνει ένα ημιτελές έργο, την αποζημίωση 800 οικογενειών μηλοπαραγωγων της περιοχής αλλά και την εξεύρεση λύσης στο δράμα που βιώνουν 85 επαγγελματίες της Καστοριάς, που εξαιτίας της πτώχευσης της ΛΑΡΚΟ έχασαν 1,8 εκ € από εργασίες που εκτέλεσαν για λογαριασμό της εταιρίας. «Η Καστοριά από την μεταπολιτευση και μετά δίνει τα υψηλότερα ποσοστά στην ΝΔ και ταυτόχρονα είναι η περιοχή με την υψηλότερη ανεργία, περιμένουμε να κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Σαββόπουλος. Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι «οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στο θέμα της εξόφλησης των χρεών της εταιρίας προς τρίτους, όπως οι επαγγελματίες της Καστοριάς,  θα θεωρείτο κρατική ενίσχυση» με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση λύσης. Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς πραγματοποίησε κατ’ ίδιαν συνάντηση με αντιπροσωπεία των επαγγελματιών της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους όπου εκτός από την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, ζητούν και την αναστολή όλων των πράξεων από πλευράς ΑΑΔΕ και τραπεζικών ιδρυμάτων που διεκδικούν οφειλές από τους επαγγελματίες.

Ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην ΠΕ Καστοριάς με την επίσκεψη του στο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 15:30