Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 16:01

Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη του δρόμου στο Γράμμο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη, όπως όλα δείχνουν, διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε

η Εισαγγελία Ιωαννίνων ενώ ταυτόχρονα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ) πραγματοποίησε χθες δεύτερη αυτοψία στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Για την υπόθεση έχουν ήδη τοποθετηθεί και τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που καταδίκασαν ως καταστροφική την παρέμβαση, ενώ σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, έχουν κατατεθεί από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι μηχανήματα του Στρατού από την πλευρά της ΠΕ Καστοριάς και στα διοικητικά όρια του δήμου Νεστορίου, προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο σε προστατευόμενη περιοχή “Natura 2000”, στην κορυφογραμμή του Γράμμου, καταστρέφοντας μάλιστα το πεζοπορικό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του Γράμμου.

Η προκαταρκτική εξέταση είναι μια διαδικασία που διεξάγεται από τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα για τη συλλογή στοιχείων. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα δείξει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή αν θα αρχειοθετηθεί η υπόθεση.

Πηγή: www.rosa.gr