Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 14:56

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

altΣτην προσέλκυση φοιτητών από όλη τη χώρα αποσκοπεί ο Δήμος Κοζάνης και δρομολογεί ενέργειες ώστε να αναδείξει την περιοχή και να ενημερώσει τους νέους και τις νέες για τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο τόπος κυρίως σε ότι αφορά την καθημερινότητά τους.  Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στη δημιουργία καταρχήν μιας ιστοσελίδας που θα απευθύνεται στους νέους ανθρώπους που συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους, αγωνιούν για το μέλλον τους και αναζητούν εκτός από σωστές επιλογές σπουδών και μια ευχάριστη διαμονή σε μια περιοχή που θα τους προσφέρει ευχάριστη καθημερινότητα και πάνω από όλα οικονομικά συμφέρουσα διαβίωση. Η εφαρμογή της Βάσης του 10 ως γνωστό επέφερε μεγάλες επιπτώσεις στον αριθμό των εισακτέων στα περιφερειακά ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.

Ο κ. Μαλούτας ανέφερε πως την τελευταία 5ετία υπήρξε μείωση 5.000 σπουδαστών και 9.000 εισακτέων στο ΤΕΙ της περιοχής. «Είναι γνωστό το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκαν τα περιφερειακά ΤΕΙ και ειδικότερα το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε μια καμπάνια μέσω ψηφιακών μέσων και ειδικότερα μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η διαφημιστική καμπάνια θα είναι εστιασμένη για το διάστημα μέχρι που θα υποβληθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αξιολογήσουμε την όλη προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε το σάιτ που θα δημιουργηθεί να παραμείνει και να εμπλουτίζεται συχνά στο διαδίκτυο».  Για την πρωτοβουλία του Δήμου μίλησε θετικά και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Βλαχόπουλος τονίζοντας πως «το πανεπιστήμιο θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα που θα προβάλει την περιοχή αλλά και τα δύο ιδρύματα». «Στην ιστοσελίδα πρέπει να προβάλλεται κυρίως η περιοχή και η πόλη μας αλλά και οι υποδομές που υπάρχουν σήμερα όπως για παράδειγμα τα νέα δεδομένα στην προσέγγιση των τόπων, που δημιουργεί η Εγνατία οδός», επισήμανε οκ. Βλαχόπουλος. Επίσης όπως ανέφερε αναφορά θα γίνεται και στα πολύ ελκυστικά τμήματα του Πανεπιστημίου.  Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης επίσης χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την προβολή των ιδρυμάτων της περιοχής αλλά και του τόπου. Την προσπάθεια αυτή, όπως τόνισε, «θα την ενισχύσουμε με υλικό του ΤΕΙ».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2010 15:07