Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 14:21

Στην λίμνη και το φράγμα του Ιλαρίωνα ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας

ilarionas_limniΗ αξιοποίηση της λίμνης του Ιλαρίωνα απασχόλησε τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τζέλλο, καθώς και τον Διευθυντή της ΔΕΗ στο έργο του ΥΗΣ Ιλαρίωνα Κώστα Παπαϊωάννου περιόδευσε στο έργο. Ο κ. Μαλούτας διαπίστωσε την έναρξη των εργασιών

στην κοίτη του ποταμού και συζήτησε με τον κ. Παπαϊωάννου θέματα σχετικά με την πρόοδο των εργασιών που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του έργου.
Αυτή την περίοδο εκπονείται η μελέτη αποκατάστασης του χώρου μπροστά από το φράγμα του Ιλαρίωνα, ο οποίος έχει προσβληθεί από τις αμμοληψίες, χώρος με ιδιαίτερη αισθητική, που αποτελούσε για πολλά χρόνια χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.
Για την εν λόγω μελέτη ο Δήμαρχος Κοζάνης με έγγραφο του στη διεύθυνση υδροηλεκτρικής παραγωγής, ζήτησε τη συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΗ με το Δήμο Κοζάνης, έτσι ώστε να επιτευχτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την αισθητική και την λειτουργικότητα του έργου.
Ο κ. Παπαιωάννου ενημέρωσε τον κ. Μαλούτα για το σύνολο των έργων για τα οποία έχει δεσμευτεί η ΔΕΗ αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει .
Η ενημέρωση αφορούσε:
• Την εξέλιξη στον ταμιευτήρα της λίμνης, τις εργασίες στον υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και τον μικρό σταθμό των ΑΠΕ.
• Το Ασκηταριό του Αγ. Νικάνορα του οποίου την συντήρηση – στερέωση έχει αναλάβει ο γνωστός αρχιτέκτονας κ. Κορρές, αφού ξεπεράστηκαν μια σειρά από δυσκολίες και εγκρίσεις (ΚΑΣ κτλ).
• Την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών και μια σειρά άλλες εκκρεμότητες
• Το παρατηρητήριο χλωρίδας και πανίδας
Ο Δήμαρχος Κοζάνης μετά την επίσκεψη δήλωσε ότι:
Ο Δήμος Κοζάνης θεωρεί ότι το υδροηλεκτρικό έργο του Ιλαρίωνα είναι ένα έργο πολλαπλής ωφελιμότητας για την εθνική οικονομία και την Δυτική Μακεδονία και γι΄ αυτό χαιρέτησε την πρόοδο του έργου. Όμως για να αποδώσει τα μέγιστα και να δικαιώσει τις προσδοκίες μας το φράγμα του Ιλαρίωνα, θα πρέπει η ΔΕΗ να είναι συνεπής απέναντι στις δεσμεύσεις της και αυτό δεν θα αφεθεί στην καλή της πρόθεση ή στις υποσχέσεις της, αλλά θα είναι υπό τον συνεχή έλεγχο – επιτήρηση των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.
Ο κ. Μαλούτας και ο κ. Τζέλλος επισκέφτηκαν στη συνέχεια το πλατανόδασος του Ρυμνίου, όπου συζήτησαν με πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Νίκο Αρβανίτη, ζητήματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης, το ύψος της στάθμης και τα τεχνικά έργα που απαιτούνται.
Το πλατανόδασος Ρυμνίου, είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων τόπος, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στα εξίσου πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία περιβάλλουν τη συστοιχία των λιμνών, των οποίων η αξιοποίηση είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής και την ανάπτυξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 14:25