Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:48

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα για τη νέα σχολική χρονιά

theodoridisΜήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Τρίτη (11/9/12), απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, που εν μέσω της κρίσης φαντάζει για όλους γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια. Η κρίση που περνά η πατρίδα μας είναι πολιτική, οικονομική κοινωνική και πολιτισμική. Είναι δυστυχώς μια κρίση αξιών την οποία εσείς υφίσταστε χωρίς να ευθύνεστε κατ' ελάχιστο. Γι' αυτό για εσάς η σχολική χρονιά που αρχίζει θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα που με ενθουσιασμό, ζήλο και συστηματική μελέτη θα κατακτήσετε τη γνώση, θα αποκτήσετε δεξιότητες, ικανότητες και αξίες που τελικά θα σας αναδείξουν νικητές και θα σας θωρακίσουν για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και δυσκολία.

Η κρίση αξιών διαπερνά το σχολείο, την οικογένεια, την θρησκεία και κυρίως τους πολιτικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Τους φορείς δηλαδή, που διαμορφώνουν το σύγχρονο σύστημα αξιών μέσα στο οποίο ζούμε.

Ελπίζουμε στη δική σας γενιά να παραδώσουμε υγιέστερους και πιο ευρωπαϊκούς θεσμούς που να διαμορφώνουν ελπιδοφόρες συνθήκες ζωής και εργασίας. Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, προκειμένου να διαμορφώσουμε τις αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Εύχομαι σε όλους, μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς υγεία, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:50