Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 12:31

Ερώτηση για τους Παιδικούς σταθμούς της Περιφέρειας απο τον Γ. Αδαμίδη

adamidisΕρώτηση προς τον Περιφερειάρχη Γ. Δακή απευθύνει σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γ. Αδαμίδης και αφορά το το πρόγραμμα ενίσχυσής του που δεν περιλαμβάνει την Δυτική Μακεδονία.

 

Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Θέμα: Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής που αφορά Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας κτλ, του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού¨ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κύριε Περιφερειάρχη
Το Πρόγραμμα ¨Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής¨ που αφορά Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού¨ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και καλύπτει τα δίδακτρα παιδιών για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (Δημόσιους και ιδιωτικούς) όλης της χώρας και αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Το πρόγραμμα, ως φαίνεται, εξελίσσεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση του, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εντάχθηκε κανονικά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων έμειναν εκτός προγράμματος χιλιάδες χαμηλόμισθες οικογένειες. Μετά τη γενική κατακραυγή, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δοθούν επιπλέον κονδύλια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και προέβη στην εκ νέου χρηματοδότηση του προγράμματος, με ακόμα 22 εκατομμύρια ευρώ. Σ' αυτή τη δεύτερη φάση του προγράμματος, το Υπουργείο Εργασίας άφησε εκτός χρηματοδότησης την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μια περιφέρεια που ως γνωστόν καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, με χιλιάδες χαμηλόμισθες οικογένειες των οποίων τα παιδιά δεν έχουν καν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε παιδικούς σταθμούς.
Για άλλη μια φορά, το κέντρο των Αθηνών αντί να διανέμει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ισομερώς, αποφάσισε την περαιτέρω εξαθλίωση της Ελληνικής Περιφέρειας, πόσο μάλλον της Περιφέρειάς μας. Την απόφαση για την περαιτέρω εξαθλίωση της Περιφέρειας υπέγραψαν το Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με την από 452 / 5.9.2012 απόφασή του και αφού έλαβε υπόψη του το (με αριθμό πρωτ: 2.20458 /οικ. 6.4824 / 04.09.2012) έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συμφωνία με την ΚΕΔΕ (έγγραφο το οποίο και σας επισυνάπτεται).
Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:
1ον Γνωρίζετε την πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και το γιατί έμεινε εκτός προγράμματος η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας;
2ον Ποιες είναι οι ενέργειες τις οποίες έχετε κάνει ή σε ποιες προτίθεστε να προβείτε, έτσι ώστε να αρθεί αυτή η τεράστια αδικία σε βάρος των οικογενειών της Δυτικής Μακεδονίας που ήδη έχουν αρκετά και σοβαρά προβλήματα, στα οποία προστίθενται όλο και περισσότερα, την ώρα που θα έπρεπε να επιλύονται τα όσα ήδη αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν;
Ευχαριστώ
Αδαμίδης Γιώργος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του συνδυασμού
«αρχή ... ζουμε μαζί»
Επισυνάπτεται το κείμενο

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 12:34