Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 15:15

Απάντηση σε επιστολή Γερμανίδας ζωόφιλης για τα αδέσποτα του Δήμου Κοζάνης

adespotoΑξιότιμη, Dr. Gabi Kiegerl

Σας απαντώ με την ιδιότητά του Δημάρχου Κοζάνης, διότι σε αυτόν απευθύνεστε στην Πλ. Νίκης 1, και με την ιδιότητα μου αυτή διαχειρίζομαι θέματα και πόρους που σχετίζονται με την φροντίδα αδέσποτων ζώων.

Διάβασα την επιστολή σας στις 20-9-2012 στην εφημερίδα της Κοζάνης ¨Πρωινός Λόγος¨ και αργά την ίδια μέρα την έλαβα και στο γραφείο μου. Μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν επιδιώξατε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να ενημερωθείτε σχετικά αλλά προτιμήσατε εκ των προτέρων να δημοσιεύσετε στον τοπικό τύπο τις όποιες πληροφορίες σας, οι οποίες είναι ευθέως συκοφαντικές, χωρίς να τις διασταυρώσετε, και οι οποίες όπως θα καταλάβετε από το υλικό το οποίο σας επισυνάπτω, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τα εξαιρετικά ελληνικά σας μου επιτρέπουν να σας απαντήσω αναλυτικά, διότι είναι προφανές από το περιεχόμενο της επιστολής ότι είστε αποδέκτης παραπληροφόρησης και ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει κατασυκοφαντηθεί σε εσάς σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα αδέσποτα ζώα. Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος του φορέα που εκπροσωπώ, σας ενημερώνω ότι κατά το παρελθόν άλλοι φορείς που συκοφάντησαν για το θέμα αυτό τον Δήμο Κοζάνης, υποχρεώθηκαν να ανακαλέσουν δημόσια, για να αποφύγουν την καταδίκη τους από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση. Εκτός εάν η αναφορά σας σε «θανάτωση» αφορά προσωπικές και οικείες σε εσάς εμπειρίες αφαίρεσης ζωής.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι ο Δήμος Κοζάνης εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που είναι οξυμμένο σε όλη τη χώρα. Χρηματοδότησε σχετικές δράσεις στα πλαίσια πάντοτε της ελληνικής νομοθεσίας τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προσφερόμενες από το Δήμο όσο και από Φιλοζωικά Σωματεία που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή μας.

Από το έτος 2005 μάλιστα εντάχθηκε και στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλύπτοντας ανελλιπώς τις αναγκαίες δαπάνες που προκύπτουν από την εφαρμογή του προγράμματος παρόλο που έως σήμερα έχει λάβει ως επιχορήγηση- επιστροφή από το Κράτος μόνο το 12% του συνολικά δαπανηθέντος ποσού για το σκοπό αυτό.

Από το Φεβρουάριο του 2012 και την ψήφιση του Νόμου 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ( Νόμος με τον οποίο εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή)Ρ , ο Δήμος Κοζάνης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, έλαβε αποφάσεις, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και κατάφερε πολύ γρήγορα να τον εφαρμόσει πλήρως .
Συγκεκριμένα:
- ίδρυσε και λειτουργεί, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία, αδειοδοτημένο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ως προσωρινό χώρο παραμονής και περίθαλψης,
- συγκρότησε συνεργεία από κατάλληλα, έμπειρα και εκπαιδευμένα άτομα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
- υπέγραψε συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους οι οποίοι κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και οι οποίοι αναλαμβάνουν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες περιθάλψεις, κτηνιατρικές εξετάσεις, στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς,
- σύστησε όλες τις απαραίτητες από το νόμο επιτροπές για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
- κατέθεσε και πήρε έγκριση από την αρμόδια επιτροπή για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επανεντάξεων των στειρωμένων ζώων συντροφιάς,
- ξεκίνησε το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ήδη έχει πετύχει έναν σημαντικό ποσοστιαία αριθμό υιοθεσιών
- συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, της αποκεντρωμένης διοίκησης και της περιφερειακής ενότητας
- ολοκληρώνει σύντομα το δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο και οποιεσδήποτε αναφορές σας σχετικά με τη μη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σίγουρα δεν αφορούν το Δήμο μας, και είναι προϊόν παραπληροφόρησής σας από ανθρώπους που σίγουρα δεν επιθυμούν την ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος, επιζητούν άλλα οφέλη και υπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα, που οι συντάξεις, οι μισθοί και τα κοινωνικά επιδόματα μειώνονται, που τα επίπεδα ανεργίας ξεπερνούν το 25%, που ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μου δεν έχει ούτε καν τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που καταφεύγει στα κοινωνικά συσσίτια και κάποιοι αναζητούν ακόμη και στους κάδους των απορριμμάτων την τροφή του σας πληροφορώ ότι δεν μπορώ να δεχθώ την ύπαρξη χώρου για ¨επαγγελματίες ζωόφιλους¨.

Πέραν των παραπάνω, την εποχή λοιπόν που οι πόροι της αυτοδιοίκησης έχουν περικοπεί την τριετία 2009- 2012 κατά 60% και οι Δήμοι αγωνίζονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού τους εμείς στο Δήμο Κοζάνης συνεχίζουμε να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φροντίδα, και καταφύγιο στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στις μοναδικές αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα όρια του Δήμου μας, κρατώντας αμείωτους τους προϋπολογισμούς του Δήμου στον τομέα αυτό, που αποδεδειγμένα διοχετεύονται μόνο για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας τονίσω την πρόθεσή μου για την απαρέγκλιτη διατήρηση αυτής της πολιτικής που χαράξαμε βασιζόμενη στην κείμενη νομοθεσία και την ελπίδα μου ότι την επόμενη φορά θα διασταυρώνετε τις όποιες ¨πληροφορίες¨ σας από ανθρώπους που δήθεν ¨νοιάζονται¨ για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ώστε να μην εκτίθεστε και μειώνετε το έργο σας ως ζωόφιλος.

Η παρούσα επιστολή με όλο το σχετικό αποδεικτικό υλικό θα διαβιβαστεί και στις οργανώσεις που κοινοποιήσατε την επιστολή σας ώστε να λάβουν γνώση για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμος μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 16:36