Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:31

Στα «Ακρίτεια» η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή

akriteiaΜετά από πρόσκληση της Εύξεινου Λέσχης Κοζάνης, η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή παρευρέθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις «Ακρίτεια»

Οι εκδηλώσεις είχαν ως κεντρικό στοιχείο το Σάββατο 22/9 την ομιλία του καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γιανναρά με θέμα «Πόντος: η υπόμνηση μιας Κοσμοπολίτικης Ελλάδας» και την Κυριακή 23/9, την ομιλία του...

Δρ. κ Τσακαλίδη, με θέμα «Η παιδεία στον Πόντο», ενώ την ίδια ημέρα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Ελλήνων του Πόντου.

Η μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει ζωντανή στους κατά τόπους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες όπου η παρουσία του Ελληνισμού ήταν συνεχής επί χιλιετίες. Οι Πόντιοι ανά την Ελλάδα αλλά και σύσσωμος ο Ελληνισμός δεν λησμονούν το δράμα του Ποντιακού στοιχείου, καθώς αυτό εξελίχθηκε παράλληλα με την άλλη μεγάλη εθνική μας καταστροφή, αυτή της Μικράς Ασίας.

Η απόδοση τιμών στους πεσόντες Έλληνες από την συνεχόμενη ανά τους αιώνες Τουρκική μανία, αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων μας, ιδιαίτερα όσον αφορά την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και όπως αυτή πρέπει να μεταφερθεί στις νέες γενιές που αποτελούν το μέλλον του Ποντιακού αλλά και του ευρύτερου Ελληνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:35