Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:47

Ερώτηση της Ραχήλ Μακρή σχετικά με τη μείωση χρόνου εργασίας των εργαζομένων στην εξόρυξη και την επεξεργασία λιγνίτη

makrh_raxhlΗ Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ραχήλ Μακρή κατέθεσε ερώτηση με θέμα την. Μη υλοποίηση απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη μείωση χρόνου εργασίας των...

εργαζομένων στην εξόρυξη και την επεξεργασία λιγνίτη >>.

Με βάση απόφαση η οποία είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την εξασφάλιση στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε ορισμένες επικίνδυνες ή ανθυγιεινές εργασίες είτε με μείωση της διάρκειας της εργασίας είτε με συμπληρωματική άδεια με αποδοχές, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια κοινοποίησε την απόφαση στο Υπουργείο εργασίας (Α.Π 48-19/5/2008) απαιτώντας την εφαρμογή της για τους εργαζόμενους στην εξόρυξη και επεξεργασία του λιγνίτη.

Παρόλες τις δεσμεύσεις των Υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων και την υπενθύμιση της εκκρεμότητας της υποχρέωσης του κράτους απέναντι στο Συμβούλιο της Ευρώπης από το Συνήγορο του Πολίτη, το Υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις προθέσεις του για την υλοποίηση ή μη της υποχρέωσης αυτής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 13:54