Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:14

ΑΡΣΙΣ: Σκέψεις μετά το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι

IMG_3115Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29.09.2012 το ολοήμερο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και το entopiseto.gr στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Η συμμετοχή του κόσμου, σε μια δράση που αξίζει να αναφέρουμε, ότι για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή, ήταν απρόσμενη και οι πάγκοι του παζαριού γέμιζαν και άδειαζαν συνεχώς από πράγματα, χαμόγελα, φιλία, ενθουσιασμό και συζητήσεις.

Η επιθυμία του κόσμου για επανάληψη της δράσης ήταν έντονη από όλους όσους πέρασαν από την πλατεία γεγονός που αποδεικνύει την τάση κινητοποίησης ολοένα περισσότερων ανθρώπων προς νέες πρακτικές. Οι ανάγκες των μελών της κοινωνίας αλλάζουν και παρασύρουν μαζί αντιλήψεις χρόνων. Η συνάντηση αυτής της νέας πραγματικότητας με εναλλακτικές δράσεις, δεν αναφέρεται σε καμία μορφή φιλανθρωπίας. Αντίθετα, η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι μια καινούρια φιλοσοφία, όχι μόνο για τον τρόπο κατανάλωσης, αλλά και για τον τρόπο ζωής.

IMG_3201Τέλος και μετά από αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία που ζήσαμε θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταρχήν, στον κόσμο που με την παρουσία του απέδειξε πως ένας διαφορετικός τρόπος συνύπαρξης και επικοινωνίας είναι εφικτός, το Διαδραστικό Μουσείο Παιχνιδιού Ωραιοκάστρου και το Δημιουργικό Εργαστήρι ΜΟΡΜΟΛΗ για τη διοργάνωση των δημιουργικών εργαστηρίων, τα μουσικά σχήματα: 6η αίσθηση, Insane Brother και Εις Τριπλούν, την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης για την παραχώρηση των πάγκων του παζαριού και τέλος την επιχείρηση OK! MUSIC ZAZAS SA sound & lights για την ηχητική κάλυψη των συναυλιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:17