Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 11:42

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

dakis_patriarxΗ Σιάτιστα των λογίων, των ευεργετών, των πραματευτάδων και των μαστόρων της πέτρας, του ξύλου και της γούνας, η Σιάτιστα των πατριωτών, των ευλαβών και αφοσιωμένων στον Πατριάρχη μας Χριστιανών, Σας υποδέχεται στον ιστορικό της Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο «κόσμος κτίζουν εκκλησιές...» λέει ο λαός μας, για να ευλογείται και να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός, να ιερουργούνται τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και να βρίσκουν οι άνθρωποι καταφύγιο, παρηγοριά, δύναμη και ελπίδα στα πολλαπλά τους αδιέξοδα.
Σας υποδεχόμαστε και πάλιν με περισσή χαρά στον οικείο Σας πλέον τούτο τόπο, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
Σας καλωσορίζουμε μέσα σ'έναν Ιερό Ναό, που εορτάζει τα εκατό χρόνια από τον εγκαινιασμό του, γεγονός που συνέβη στο ψυχορράγημα του μακροχρόνιου ζυγού.
Αυτές τις ημέρες, στα εκατό χρόνια της ελεύθερης Μακεδονίας μας, ήδη εγκαινιάσατε έναν περικαλλή Ναό στο Ακριτοχώρι.
Τώρα, στην αρχοντική μας πόλη, τη Σιάτιστα, με κάθε επισημότητα συνεορτάζετε μαζί μας την εκατοστή επέτειο από τα εγκαίνια του δικού μας ιστορικού και αριστοτεχνικού ιερού χώρου προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου.
Παναγιώτατε,
Επισκέπτεσθε μία Περιφέρεια της πατρίδας μας, που οδυνάται από την ανεργία, από την έλλειψη πόρων και από τις οικολογικές απειλές. Οι δυσκολίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα την εμφανή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα .
Όμως, δεν έλειψε τελείως η ελπίδα, μήτε η υπομονή για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την ανόρθωση του φρονήματος του λαού μας .
Η ανασυγκρότηση των οικονομικών και η αναδιάρθρωση των δομών του κράτους μας είναι έργο των πολιτικών ηγετών.
Η αναπτέρωση, όμως, του ηθικού και η αναζωπύρωση του οράματος και της αισιοδοξίας είναι το έργο των πνευματικών μας ταγών.
Παναγιώτατε,
Η τιμή που μας επιφυλάξατε είναι ουσιαστική, διότι Εσείς βιώνετε αδιαλείπτως τον σταυρό των περιορισμών και των απαγορεύσεων, αλλά και την ανάσταση της προσδοκίας και της βεβαιότητας. Συνεπώς, μπορείτε να μας κατανοείτε, αλλά και να εισακούεσθε.
Τις θεοποιθείς ευχές Σας, όλοι εμείς οι Δυτικομακεδόνες, ζητούμε αυτήν την ώρα από Εσάς, Παναγιώτατε, με τις πρεσβείες του μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τον οποίο σήμερα ιδιαιτέρως τιμούμε και μνημονεύουμε στον αιωνόβιο ιερό του οίκο.
Καλώς ορίσατε στον τόπο Σας!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 12:12