Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 17:49

Η στρατιωτική παρέλαση στην Κοζάνη για την 28η Οκτωβρίου

28-oktovriou-kozani-2Υπό δυνατή βροχή, που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης, αλλά μόνο των τμημάτων του στρατού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, οι εορτασμοί για την Εθνική επέτειο στην πόλη της Κοζάνης.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, ενώ απο πλευράς περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το «παρών» έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σόκουτης, όπως επίσης και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο στρατηγός του Α Σώματος Στρατού, η ηγεσία της αστυνομίας κ.α.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου. Το παρών στην εκκλησία αλλά 28-oktovriou-kozani-1και στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε, έδωσαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων, αντιστασιακών συλλόγων, όπως και οι σημαιοφόροι των σχολείων, αλλά και πιστοί.

Λίγο μετά τις 11 και υπό καταρρακτώδης βροχή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στα μνημεία ηρώων, όπου και έγιναν οι καταθέσεις στεφάνων και τελέστηκε στη μνήμη των αγωνιστών, ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθηκε η στρατιωτική παρέλαση, αφού πρώτα βγήκε η στρατιωτική μπάντα, στην Παύλου Μελά, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και παρουσία λιγοστού κόσμου, που ωστόσο υποδέχθηκε πολύ θερμά τους στρατιώτες και τους χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα!

Πηγή-kozanimedia.gr

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπλέτσος, Δημήτρης Στραβού

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 17:55